stadion u jagodini

Povrijeđeno 23 djece na vježbi antiterorističke jedinice MUP-a Srbije

"Prilikom spuštanja helikoptera na stadion, vazdušni vrtlog izazvan rotacijom helikopterske elise oborio je reklamni pano na istočnoj tribini", stoji u saopštenju policije
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2011. 16:16h

MUP Srbije saopštio je da je "pretežno lakše" povrijeđeno 23 dece, od kojih najviše đaka osnovnih škola, kao i dvije učiteljice, kada se helikopter spuštao na tribinu stadiona u Jagodini.

"Danas u 12.45 sati, prilikom spuštanja helikoptera na Gradski stadion u Jagodini, vazdušni vrtlog izazvan rotacijom helikopterske elise oborio je reklamni pano na istočnoj tribini ovog stadiona", navodi se u saopštenju srpske policije.

Tom prilikom povrijeđeno je 23 dece osnovnoškolskog uzrasta i dvije učiteljice, a povrede su pretežno lakše, a djeca su zbrinuta u Opštoj bolnici u Jagodini, navela je policija.

"Preko novinara, koji su radili reportažu o primoravanju djece da dočekaju patrijarha, smo saznali da određene škole i nastavni kadar umjesto u školama vrijeme provode na vježbi antiterorističke jedinice", stoji u saopštenju LDP-a

"Svi su zadobili ogrebotine, djeca su se uplašila i kod njih preovladava strah. Na djecu su pale papirne reklame oivičene tankim letvicama koje je podigao vjetar od helikoptera.

Po mom saznanju ima ukupno petnaestak učenika sa tim lakim povredama i ogrebotinama i, koliko ja znam, tu niko nije zadobio teže povrede", rekla je direktorka jagodinske Osnovne škole "17. oktobar" Biljana Milanović za B92.

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je odgovornost nadležnih u Ministarstvu prosvjete, gradske uprave Jagodina i direktora škola koji "djecu i ljude tretiraju kao predmete, a ne najveći potencijal koji Srbija ima".

U saopštenju LDP-a koje je potpisao komesar te stranke za ljudska prava Marko Karadžić, navodi se da je samo nekoliko dana nakon upozorenja da jagodinske vlasti zloupotrebljavaju djecu u vjerske i političke svrhe, nakon kog nijedna nadležna institucija nije reagovala, 20 djece u Jagodini povrijeđeno na vježbi MUP-a.

"Jutros smo preko novinara koji su radili reportažu o primoravanju djece da dočekaju patrijarha saznali da određene škole i nastavni kadar umjesto u školama vrijeme provodi na vježbi antiterorističke jedinice, na kojoj je na kraju 20 djece povrijeđeno", piše u saopštenju.

Preporučujemo za Vas