beli anđeo

SPC odlikovala vladiku Pahomija

Pored vladike Pahomija, orden "Beli anđeo" je dodijeljen i patrijarhu srpskom Irineju, potpredsjedniku Vlade Srbije i ministru policije Ivici Dačiću...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 19:09h

Mileševska eparhija dodijelila je na svečanosti povodom ktitorske slave Mileševe, Dana svetog kralja Vladislava Nemanjića, orden "Beli anđeo" vladiki Pahomiju.

Vladika Pahomije bio je optužen za seksualno zlostavljanje četvorice dječaka u periodu od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske.

Trojica oštećenih su tada imala manje od 14 godina. Vladika je presudom Krivičnog veća Opštinskog suda u Nišu oslobođen krivice, ali je u javnosti i dalje ostalo uvjerenje da je slučaj zataškan, piše Blic.

Pored vladike Pahomija, orden "Beli anđeo" je dodijeljen i patrijarhu srpskom Irineju, potpredsjedniku Vlade Srbije i ministru policije Ivici Dačiću, mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, episkopu zvorničko-tuzlanskom Vasiliju i episkopu bačkom Irineju, kao i predstavnicima Uprave carina, Fabrike bakarnih cijevi iz Majdanpeka, Mostogradnje iz Beograda, JP "Srbija vode".