Kosovo: Pucali na oca i sina kod Đakovice

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju traži da Euleks preuzme istragu i navodi da je počinilac Albanac
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 18:32h

Sinoć u 1 čas i 30 minuta u selu Zrze ubijen je Aco Putnik (51), rođen u Đakovici, sa stalnim mjestom boravka u opštini Orahovac, a ranjen njegov sin Dobrica Putnik (23).

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju traži da Euleks preuzme istragu i navodi da je počinilac Albanac, prenosi B92.

Na Acu Putnika pucao je za sada neidentifikovani Albanac u restoranu Burimi, nakon čega je njegov sin, na koga je pucano iz lovačke puške i koji pogođen je u ruku i rame, pokušao da pobjegne prema svom automobilu, navodi Ministarstvo i dodaje da je Dobrica Putnik, iako ranjen, uspio je da se udalji sa mjesta pucnjave nekih 500 metara, gdje je pronađen i prevezen u Prizrensku bolnicu.

Na oca i sina pucano noćas nešto iza ponoći kada su izlazili iz restorana

Portparol Kosovske policije za region Prizrena Hazir Beriša rekao je da je na oca i sina pucano noćas nešto iza ponoći kada su izlazili iz restorana.

"Pretpostavlja se da je na ove ljude pucano iz zasjede kada su izlazili iz restorana. Policija je završila uviđaj i izvršila pretres na nekoliko lokacija u blizini restorana u Zrzu, gdje su se ubistvo i ranjavanje dogodili", rekao je Beriša.

Ministarstvo KiM traži da istragu preuzme Euleks policija

"Ministarstvo za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ubistvo Aleksandra Putnika i ranjavanje njegovog sina Dobrice i zahtijeva da se počinioci pronađu, a motiv napada rasvijetli", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo za KiM traži da istragu preuzme Euleks policija, "pošto je riječ o ubistvu i ranjavanju Srba od strane za sada nepoznatog Albanca ili više njih i zbog nepovjernja srpske zajednice u kosovsku policiju".

Tragedija oca i sina Putnik zabrinula je sve Srbe u Metohiji

"Tragedija oca i sina Putnik zabrinula je sve Srbe u Metohiji, zbog toga Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zahtijeva da međunarodno prisustvo obezbijedi sigurnost Srba južno od Ibra", dodaje se u saopštenju.

Nijedan od napada na Srbi nije rasvijetljen

Ministartvo za KiM i ministar Goran Bogdanović lično, dodaje se, upozravali su više puta od početka izbijanja krize na sjeveru Kosmeta i Euleks i Kfor, na incidente i napade na Srbe južno od Ibra. Međutim, nijedan od tih napada na Srbe južno od Ibra nije rasvijetljen, niti su počinioci pronađeni i kažnjeni.

Kako piše B92, Ministarstvo za KiM traži da se zbog lične sigurnosti i bezbjednosti ranjeni Dobrica Putnik prebaci iz prizrenske u bolnicu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Bonus video: