Sorensen preuzeo ulogu posrednika između KFOR-a i Srba

Sorensen je preuzeo ulogu posrednika između KFOR-a i Srba na Jarinju i u obraćanju novinarima rekao da su odmah došli i omogućili komunikaciju među ljudima, kako bi se bez nasilja, mirno, razgovorima riješila nastala kriza
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2011. 16:03h

Zamjenik šefa UNMIK-a na Kosovu Robert Sorensen prenio je građanima okupljenim u blizini prelaza Jarinje da treba da ostanu mirni i da je dijalog jedini put za rješavanje problema.

Sorensen je preuzeo ulogu posrednika između KFOR-a i Srba na Jarinju i u obraćanju novinarima rekao da su odmah došli i omogućili komunikaciju među ljudima, kako bi se bez nasilja, mirno razgovorima riješila nastala kriza.

"Silom se ne može naprijed i to smo rekli svima", rekao je Sorensen.

On je dodao da o današnjoj akciji KFOR-a na prelazu Jarinje UNMIK nije bio obaviješten i o toj njihovoj odluci nije bilo razgovora.

Na pitanje koliko daleko KFOR može da ide ako Srbi ponovo postave barikade, zamjenik šefa UNMIK-a je rekao da je dogovor postignut s obije strane da ostane mirno.

Carina je svo vrijeme bila na prelazu, tamo je Euleks i posao obavljaju Euleksovi službenici, kao što je i ranije rađeno, rekao je on.

Bonus video: