Konferencija u Beogradu: Budućnost digitalnih medija u vremenu izazova

Direktor BBC World Service Group, Džejmi Angus i viši urednici i novinari BBC-ja će, zajedno sa predstavnicima vodećih medija iż regiona, razgovarati na jednodnevnoj konferenciji o ključnim pitanjima sa kojima se suočava industrija digitalnih medija, te kako bi standardi, iskustvo i procene BBC-ja mogle da doprinesu zadovoljavanju potreba regionalne publike na digitalnim platformama
126 pregleda 0 komentar(a)
BBC, Foto: Shutterstock
BBC, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.04.2018. 12:36h

Budućnost digitalnih medija na Zapadnom Balkanu biće glavna tema velike konferencije koju u Beogradu organizuje BBC News na srpskom. Medijsko tržište na Balkanu suočeno je sa ozbiljnim izazovima poput širenja lažnih vijesti, rasparčavanja medijske scene i finansijke nestabilnosti.

Direktor BBC World Service Group, Džejmi Angus i viši urednici i novinari BBC-ja će, zajedno sa predstavnicima vodećih medija iż regiona, razgovarati na jednodnevnoj konferenciji o ključnim pitanjima sa kojima se suočava industrija digitalnih medija, te kako bi standardi, iskustvo i procene BBC-ja mogle da doprinesu zadovoljavanju potreba regionalne publike na digitalnim platformama.

Džejmi Angus će otvoriti konferenciju Budućnost njuz portala na Zapadnom Balkanu koja će se održati u hotelu Zira u utorak 24. aprila. G. Denis Kif Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji će, zajedno sa Džejmijem Angusom, pozdraviti učesnike konferencije. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić će se pridružiti Džejmiju Angusu na zatvaranju konferencije.

“Baš kao što naš tek pokrenuti servis BBS News na srpskom nalazi mjesto na regionalnoj medijskoj sceni, veoma sam zadovoljan što mogu da poželim dobrodošlicu našim kolegama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i pozovem ih da nam se pridruže u ovoj vremenski veoma važnoj diskusiji o načinima kako doprijeti i uslužiti digitalnu publiku”, rekao je Džejmi Angus.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji su:

  • Odgovor globalnom izazovu: kvalitet vijesti u doba lažnih vijesti, rasparčavanja tržišta i finansijske nesigurnosti
  • Budućnost digitalnih informativnih portal – glasovi iz regiona
  • Srpska dijasporta i njuz portal – šta čitaju i zašto?
  • Stilski i jezički vodič za BBC vijesti – uspostavljanje standarda onlajn novinarstva
  • Biznis i digitalni njuz portali – odakle dolazi novac?

BBC News Serbian (BBC News na srpskom) digitalni servis pokrenut je 26. marta 2018 i već je u prvoj nedjelji privukao više od 95 hiljada ljudi, preko internet strane bbc.com/serbian , i društvenih mreža (Twitter i Facebook). BBC News na srpskom je posljednji od 12 novih jezičkih servisa, pokrenutih u okviru proširenja Svjetske službe BBC-ja između 2017 i 2018. godine.

Bonus video: