Branku Jociću oduzimaju stan u Petrovcu

Jociću oduzeto sedam stambenih objekata, mađu kojima se navodi stan u Petrovcu, kao i 12 skupocjenih ručnih satova, piše Blic
114 pregleda 0 komentar(a)
Jocić, Foto: Blic
Jocić, Foto: Blic
Ažurirano: 21.09.2011. 10:34h

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv bivšeg direktora JP "Putevi Srbije" Branka Jocića, njegove majke Radmile i još tri osobe zbog zloupotrebe položaja.

Jociću oduzeto sedam stambenih objekata, mađu kojima se navodi stan u Petrovcu, kao i 12 skupocjenih ručnih satova, piše Blic.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu zbog sumnje da su zloupotrijebili sredstva dobijena od Evropske banke.

Bivši direktor "Puteva Srbije" Branko Jocić i članovi njegove porodice posjeduju imovinu koja je grubo procijenjena na 700.000 eura.

Rješenjem Specijalnog suda od 8. jula ove godine Jociću se privremeno oduzima stan u Petrovcu površine 41 kvadratni metar, koji je kupio 2005. godine dok je bio na funkciji, kao i kuća i plac u Velikom Gradištu.

Vlasnik je još jednog stana u Pančevu, u Ulici dr Svetislava Kasapinovića 22, kao i automobila „golf 4” iz 2001. godine.

Jocić je bio vlasnik turističke agencije „Red star women”, registrovane u Novom Sadu, koja je 4. septembra 2008. izbrisana iz registra privrednih društava Srbije.

Od Jocića se oduzima i 12 skupocjenih ručnih satova marke "Patek Filip", "Žak Leman", dva časovnika "Emporio Armani", dvije "Nautike", "Ženev", "St. Oliver", "Master Voč", "Festina", "Tiso" i "Ges" - navodi se u rješenju Specijalnog suda u Beogradu.

Sud je odbio zahtjev da se Branku Jociću oduzme prsten s oznakom Jerusalim, kao i zlatnik sa žigom Geografskog fakulteta u Beogradu.

Zanimljivo je da su Jocić i članovi njegove uže porodice svu imovinu stekli dok je on bio direktor JP "Putevi Srbije" i bliski saradnik bivšeg ministra Velimira Ilića.

Bonus video: