Simović: Čekam da se suočim sa Bagzijem

Član Zemunskog klana Miloš Simović izjavio je danas da je prije Zvezdana Jovanovića, koji je ubio premijera Zorana Đinđića, za to ubistvo "bio namijenjen neko drugi", ali je odbio da navede ko.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 19:00h

"Zvezdan je pričao da je to uradio zbog patriotizma, a ja znam neku drugu istinu. Poslije mog suočenja sa Jovanovićem biće sve jasnije", rekao je Simović na ponovljenom suđenju za ubistvo Zorana Đinđića pred Specijalnim sudom.

Simović je rekao da je vodio Jovanovića u zgradu u Birčaninovoj ulici na mjesto sa kojeg je ubica trebalo da puca kako bi Jovanović provjerio to mjesto.

"Nisam ja tražio lokaciju u Birčaninovoj, ali stoji da su išli kod te gospođe i ulazili kod nje, i ja sam bio tamo. To je bila mansarda, a ne stan, a Jovanović je daljinometrom izmjerio razdaljinu do ulaza u zgradu Vlade", rekao je Simović.

On je dodao da su ulaz broj 5 u zgradu Vlade, ispred kojeg je Đinđić ubijen, članovi klana zvali "mala vrata".

Jovanović je, prema pravosnažnoj presudi, Đinđića ubio hicem iz Ulice Admirala Geprata 14.

Simović je naveo da prilikom povratka Đinđića sa Kopaonika nije bio planiran atentat kod Bubanj potoka, ali da je Jovanović bio prisutan na toj lokaciji "za slučaj da se nešto ukaže". "Premijer se, međutim, ne ubija slučajno", rekao je Simović.

Simović je naveo da se poslije ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine, krio u Beogradu, do maja ili jula te godine, ali je odbio da "za sada" kaže gdje se krio.

Sudsko vijeće Specijalnog suda kojim predsjedava sudija Velimir Lazović zatim je isključilo javnost radi čitanja iskaza ubijenog svjedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Simović i Sretko Kalinić pravosnažno su osuđeni za učešće u ubistvu Đinđića na po 30 godina zatvora, a sud im je odobrio ponovljeno suđenje, jer im je suđeno u odsustvu.

Oni su uhapšeni početkom juna 2010. godine, poslije međusobnog obračuna u Zagrebu u kojem je Simović teško ranio Kalinića iz pištolja.

Bonus video: