Vučurević pobjegao u Trebinje, hoće da mu se sudi u BiH

Vujačić je kazao da zahtjev Hrvatske ima prednost, jer je mnogo teže krivično djelo za koje ga ta zemlja tereti - ratni zločin zbog granatiranja Dubrovika
200 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vučurović, Foto: Večernji list
Božidar Vučurović, Foto: Večernji list
Ažurirano: 11.09.2011. 14:22h

Bivši ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević pobjegao je iz Srbije u Trebinje, jer želi da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, prenose lokalni mediji.

Vučurević se nalazi u Trebinju i, kako prenose mediji, najavio je da će se u ponedjeljak javiti osnovnom i okružnom sudu u tom gradu.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da nema informacije o bjekstvu Vučurevića, navodeći da u nadležnosti srpske policije i suda nije bilo praćenje Vučurevića, već je on imao obavezu da se u uvrđenim vremenskim intervalima javlja sudskim organima.

Beogradski advokat Svetozar Vujačić je rekao da je Krivično veće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu u petak donijelo rješenje da ima osnova za izručenje Vučurevića i Hrvatskoj i BiH.

Vujačić je kazao da zahtjev Hrvatske ima prednost, jer je mnogo teže krivično djelo za koje ga ta zemlja tereti - ratni zločin zbog granatiranja Dubrovika.

Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila, po potjernici Hrvatske zbog artiljerisijskog granatiranja Dubrovnika, dok ga BiH traži zbog ratnih zločina u Trebinju.

Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu on je pušten 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka.

Bonus video: