Vučić: Neće Srbi formirati ZSO ni sjutra, ni prekosjutra, čekli smo pet godina, sačekaćemo i ta tri mjeseca

Na konstataciju da je Brisel pohvalio Prištinu u primjeni sporazuma, Vučić je odgovorio - "čestitam im na tome, vidim kako je formirana ZSO i statut napravljen"
62 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.04.2018. 18:21h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predstavnici Srba na Kosovu neće samostalno formirati Zajednicu srpskih opština (ZSO) 20. aprila kako su ranije najavljivali, već da će sačekati tri mjeseca kako je Priština najavila.

"Neće Srbi formirati ZSO ni sjutra, ni prekosjutra, čekli smo pet godina, sačekaćemo i ta tri mjeseca, da ne može niko da optuži Srbe da krše međunarodne sporazume i dogovore", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

On je naglasio i da je čvrsto uvjeren da Priština neće formirati ZSO u naredna tri mjeseca.

"Znam Albance i njihove mentore, i više te laži ne prolaze. Oni su morali da promijene svoj pravni poredak i propise da bi ih prilagodili ZSO, ali ništa nisu uradili", rekao je Vučić.

Povodom petogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma koja se navršava sjutra, Vučić je ponovio da su sve tačke iz tog sporazuma ispunjene, osim one o formiranju ZSO i energetike.

Na konstataciju da je Brisel pohvalio Prištinu u primjeni sporazuma, Vučić je odgovorio - "čestitam im na tome, vidim kako je formirana ZSO i statut napravljen".

"To vam je to licemjerje, uvijek moraju obje strane da budu krive, neću da prihvatim to licemjerje", poručio je Vučić.

Bonus video: