Hrvatske vatrogasce ubila NATO bomba odbačena 1999. godine

Hrvatski mediji navode da su tokom bombardovanja Srbije NATO avioni bacali neiskorišćene bombe u Jadran da bi mogli da slete u bazu alijanse u Avijanu u Italiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 11:47h

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac tragedije na ostrvu Veliki Kornati na kojem je 30. avgusta 2007. nastradalo 12 od ukupno 13 vatrogasaca, izjavio je kako vjeruje da je uzrok pogibije njegovih kolega bomba NATO-a odbačena 1999. poslije napada na Saveznu Republiku Jugoslaviju, a ne eruptivni požar ili curenje goriva iz helikoptera kako se do sada tvrdilo.

Frane Lučić je za sinoć za Hrvatsku radiotelelviziju izjavio da vjeruje da povrede vatrogasaca mogu biti jedino od bombe i to bombe CBU-87, prenosi beogradski "Blic".

" Na fotografijama stradalih se vidi da su sve povrede iste. Na jednom mjestu duboke, a okolo ništa" objasnio je Lučić.

Teoriju o odbačenim eksplozivnim punjenjima na Kornatima prvi je iznio penzionisani oficir Hrvatske vojske Nediljko Pušić.

Lučić je početkom ove godine hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću predao Pušićeve materijale za koje je Josipović rekao da su od ranije poznati, podsjeća HRT.

Hrvatski mediji navode da su tokom bombardovanja Srbije NATO avioni bacali neiskorišćene bombe u Jadran da bi mogli da slete u bazu alijanse u Avijanu u Italiji.

Bonus video: