Telekom Srbija preuzeo kompaniju koja upravlja TV kanalima Arena sport

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman
174 pregleda 0 komentar(a)
Telekom Srbija, Foto: Telekom.rs
Telekom Srbija, Foto: Telekom.rs
Ažurirano: 27.08.2011. 18:52h

Telekom Srbija je postao većinski vlasnik kompanije HD WIN i njena sva četiri TV kanala Arena sport, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona eura stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom.

Dokapitalizacijom TV kanala Arena sport kompanija Telekom Srbija je proširila svoje prisustvo u regionu, tako da sada posluje i u Hrvatskoj, saopšteno je iz srpske kompanije, prenose agencije.

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko je podsjetio da je Telekom već prisutan u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman kojim će biti prisutan na kablovskoj televiziji Open TV IPTV, tablet računarima i mobilnim telefonima, preko interneta i 3G mobilne mreže.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija poslije kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

On je precizirao da je odluka o kupovini Arena sport kanala donijeta i u cilju širenja Telekoma i na hrvatsko tržište.

Arena sport je programski paket od četiri televizijska kanala, specijalizovana za sport. Svoje programe distribuiraju kroz sisteme kablovskih operatora.

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu.

Bonus video: