Tadić: Nikada ne bih sebi dozvolio ono što radi Jadranka Kosor

Tadić je izrazio razočaranje zbog toga što EU nije reagovala na takvo ponašanje predstavnika vlade Hrvatske
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 11:52h

Boris Tadić, predsjednik Srbije istakao je da sadašnje vlasti u Beogradu niko ne može da optuži za nacionalizam i tako Srbiji ospori evropske aspiracije, ali da je takve primjedbe moguće iznijeti na račun nekih drugih vlada u regionu, piše beogradski “Blic”.

"Ja kao predsjednik nikada sebi ne bih dozvolio da pozdravim optužene ili osuđene u Haškom tribunalu, jer oni koji su osuđeni u Haškom tribunalu su ljudi koji su učinili mnogo protiv civilizacije. Nemoguće je ako ste demokrata upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti", rekao je Tadić.

On je izrazio razočaranje zbog toga što EU nije reagovala na takvo ponašanje predstavnika vlade Hrvatske, i taj stav je, kako je rekao, iznio i u razgovoru sa kancelarkom Merkel.

Neevropsko ponašanje Jadranke Kosor

Na pitanje kako komentariše posjetu premijerke Hrvatske Jadranke Kosor Prištini i izjave date u društvu kosovkog premijera Hašima Tačija, predsjednik Srbije je rekao da neevropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njena posjeta Kosovu, svakako ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske.

"Partnerstvo Hrvata i Albanaca ne smije da se gradi na štetu trećeg, u ovom slučaju srpskog naroda", rekao je Tadić

"Partnerstvo Hrvata i Albanaca ne smije da se gradi na štetu trećeg, u ovom slučaju srpskog naroda", rekao je Tadić.

On je dodao da premijerki Kosor raspirivanje starih neprijateljstava služi za ostvarivanje finansijske koristi Hrvatske.

"Želimo dobro svim narodima, još jednom naglašavam, i albanskom narodu, jer Srbija je griješila prema albanskom narodu u prošlosti, kao što su i albanske institucije na Kosovu griješile prema Srbima", zaključio je Tadić.

Bonus video: