Gradska uprava: Nema razloga za paniku, nema đavola nego je sniman film

Povodom ovih priča oglasila se i gradska uprava koja je apelovala na građane da ne pridaju preveliku važnost besmislicama
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 13:28h

Navodna pojava duha u jednoj kući u naselju Hadžet ovih dana zasmejava, ali i uznemirava Novopazarce.

Povodom ovih priča oglasila se i gradska uprava koja je apelovala na građane da ne pridaju preveliku važnost besmislicama.

Uprava je navela da je ta lokacija korišćena za snimanje jednog broja scena u filmu „Most“, njemačke rediteljke Mihaele Kezele, javio je Blic.

Gradske vlasti podsjećaju da je nedavno sniman film koji je objašnjenje ovog "fenomena".

"Gradska uprava poziva na pribranost, podsjećajući da mediji često ne biraju način kako bi povećali svoje tiraže ili gledanost. U naselju Hadžet, snimljene su scene u kojima se kostimirani glumci penju po krovovima kuća i igraju oko lokalne džamije. Te su scene, po svemu sudeći nekome sa nimalo dobrim namerama, poslužile kao lajt motiv za plasiranje priče o pojavljivanju duhova, što bespotrebno unosi nemir među građanima Novog Pazara", navodi se u saopštenju gradske uprave Novog Pazara.

Drama je trajala danima

Policijski automobili objezbjeđivali su kuću Esa Vrujčanina u Sandžačkoj ulici u novopazarskom naselju Hadžet, koju navodno već četvrtu noć pohodi džin (duh ili đavo).

Policija je tu da bi onemogućila okupljanje većeg broja građana, od kojih neki, uvjereni u ovu pojavu, klanjaju ne bi li molitvama pomogli porodici Vrujčanin da se oslobodi ove neželjene pojave, dok je veliki broj i onih koji dolaze iz puke radoznalosti.

Sandžačka ulica je ove devete ramazanske noći prilično prometna, jer mnogima je dovoljno da njome samo prođu pored kuće Vrujčanina na čijem krovu, kako se tvrdi, džin najviše obitava.

Oni koji tvrde da su vidjeli džina kažu da je visok dva do tri metra, obučen je u bijelo i lice mu je nevidljivo.

Priča se i da je džin navodno "ušao u obračun" sa Vrujčaninom i da mu je tom prilikom pocijepao košulju.

Galerija

Bonus video: