Sanader prebačen u ženski dio zatvora zbog čučavca

Sa njim je premješten i njegov cimer Tomislav Prlić koji je sa još 13 osoba priveden zbog financijskih malverzacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 19:27h

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader premješten je u ženski dio zatvora Remetinca zbog vc šolje, prenosi portal Javno.hr.

Naime, Sanader je navodno zbog povrede noge imao probleme sa vršenjem nužde na čučavcu.

Nova ćelija bivšeg premijera Hrvatske nije ništa veća ni luksuznija od prošle - riječ je o prostoriji od devet kvadratnih metara koja, kao i prethodna, ima samo krevet, sto, stolicu, metalni ormar za stvari i televizor čiji ekran ne smije biti veći od 55 santimetara.

Sa njim je premješten i njegov cimer Tomislav Prlić koji je sa još 13 osoba priveden zbog financijskih malverzacija teških 45,6 miliona kuna.

Na ženski dio zatvora Remetinac se, kako prenosi Javno, inače premještaju samo muški zatvorenici za koje postoji strah za bezbjednost, ali upravnik zatvora Tomislav Kralj tvrdi da se bezbjednosno stanje oko Sanadera nije promijenilo, i da ne nema nikakvih problema sa prijetnjama drugih zatvorenika.

Sanadera je prvi put u zatvoru u Remetinac posjetila supruga Mirjana, koja se zadržala 20 minuta.

Sastanak se odvijao u sobi zajedno sa ostalim posjetiocima i zatvorenicima, a bračni drugovi nisu tražili nikakve posebne uslove.

Hrvatsko pravosuđe tereti bivšeg premijera u nekoliko korupcijskih afera - Sanader se sumnjiči da je 1994. i 1995. godine kao zamjenik ministra spoljnih poslova zloupotrijebio svoj položaj i nezakonito uzeo proviziju od 3,5 miliona kuna za zajam od 140 miliona austrijskih šilinga koji je Hypo banka odobrila Vladi Hrvatske.

Bonus video: