SDP BiH: Bećirović brutalno pokraden, Džaferović je zapravo izgubio izbore

SDP BiH ističe da je, prema posljednjim informacijama, na samo jednom biračkom mjestu u sarajevskoj opštini Novi Grad, kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću upisano 59 glasova više nego što je stvarno dobio
97 pregleda 0 komentar(a)
Denis Bećirović, Foto: SDP BiH
Denis Bećirović, Foto: SDP BiH
Ažurirano: 11.10.2018. 14:28h

Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH) saopštila je danas da je njihov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Denis Bećirović "brutalno" pokraden na izborima održanim u nedjelju, a da je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović zapravo izgubio izbore.

"Evidentno je da je izborni proces u Bosni i Hercegovini duboko kompromitovan i ozbiljno doveden u pitanje, posebno kada je u pitanju izborna trka za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda", navedeno je u saopštenju.

SDP BiH ističe da je, prema posljednjim informacijama, na samo jednom biračkom mjestu u sarajevskoj opštini Novi Grad, kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću upisano 59 glasova više nego što je stvarno dobio.

"Ako se ima u vidu da u FBiH ima 3.276 biračkih mjesta, onda se mogu razumjeti ogromne razmjere potencijalne krađe i postizbornih mahinacija", navodi se u saopštenju.

SDP BiH traži ponovno brojanje glasova, prije svega za Predsjedništvo BiH.

"Sada je i više nego jasno i dokazano da je kandidat SDP Denis Bećirović brutalno pokraden i da je kandidat SDA Šefik Džaferović zapravo izgubio na ovim izborima", upozorili su iz SDP BiH.

Ranije su kandidati Saveza za pobjedu (SzP) za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica takođe iznijeli tvrdnje da su pokradeni na izborima i zatražili su od CIK BiH ručno brojanje svih glasova za ta dva izborna nivoa.

Bonus video: