Novinar se predstavio gradonačelniku kao šeik, ovaj mu nudio prostitutke

Gradonačelnik je šeiku ponudio i gradnju žičare, proširenje sportskog centra, kupovinu hotela Dalmacija i "odličan komad zemlje"
0 komentar(a)
Marko Ožić Bebek, Foto: Tportal.hr
Marko Ožić Bebek, Foto: Tportal.hr
Ažurirano: 03.08.2011. 12:00h

Gradonačelnik Makarse Marko Ožić Bebek (HDZ) nudio je novinaru Večernjeg lista Hasanu Haidaru Diabu, koji mu se predstavio kao bogati katarski šeik i suvlasnik Al Džazire, brojne projekte u koje bi vrijedilo uložiti i hotel Dalmaciju, da bi na kraju obećao da će mu srediti i prostitutke, ali mu nije ponudio da plati kafu.

Uz sve to, kako prenosi sajt tportal gradonačelnik je javno prozvao predsjednicu svoje stranke Jadranku Kosor da se uopšte ne brine o makarskom turizmu.

"Šeik" je zajedno sa prevodiocem odsjeo u hotelu Meteor i iako nije imao ni veliku jahtu ni bogatu pratnju, već je bio obučen u tradicionalnu arapsku odjeću, lakovjerni Makarani, prije svih gradonačelnik, su pomislili da je riječ o imućnom šeiku iz Katara koji je spreman da investira oko 100 miliona dolara.

"E, to bi nas spasilo. Znate, naša vlada ništa ne radi kad je makarski turizam u pitanju. Evo, ja bih ponudio nekoliko projekata šeiku, kojima bi brzo vratio novac", kazao je Ožić Bebek novinaru Večernjeg.

Tportal prenosi da je gradonačelnik šeiku ponudio gradnju žičare, za koju je pripremljen projekt, za 10 miliona dolara, proširenje sportskog centra na kojem bi nikli novi tereni za košarku, rukomet, odbojku i bazen, kupovinu hotela Dalmacija za 40 miliona dolara, ali i "odličan komad zemlje tik do plaže na kojem se može sagraditi turistički centar sa hotelima".

I plaža samo za šeika

Kada se razgovor bližio kraju, šeik je Bebeka pitao gdje bi se sa svojom pratnjom mogao nesmetano kupati i zabavljati kad dođe sa jahtom, a gradonačelnik mu je ponudio plažu na koju ne dolazi puno turista.

"Plažu ćemo prilagoditi šeiku i njegovim potrebama", objasnio je Bebek prevodiocu, a na kraju je šeik odlučio da tražiti nešto samo za sebe.

Gradonačelniku je rekao da su Hrvatice lijepe žene i pitao ga može li se što srediti po tom pitanju.

"Ma naravno. Idući put kad dođe sve će biti sređeno. Moj prijatelj, direktor jedne bolnice, ima sve pod kontrolom. On zna kako i kada se može što nabaviti. Preko njega ćemo srediti sve što voli. Naravno, uz garantovanu diskreciju", zaključio je Ožić Bebek.

Bebek: Podmeću i izmišljaju

"Dobar im je štos. Ali devedeset odsto toga u tekstu je izmišljeno. Prevarili su me. Kakav je to novinar koji se lažno predstavlja. Vidi se da je bio dobro instruisan, ali ne i informisan", kazao je Bebek.

Upitan da objasni ko je sve to iscenirao , odgovorio je "ma znate vi to dobro".

Na pitanje je li uobičajena praksa da gradonačelnik nudi investitorima usluge prostitutki, Ožić Bebek je odgovorio "da ne može nuditi nešto što u Makarskoj ne postoji".

O eventualnoj tužbi protiv novinara, koji je, kako je rekao, puno toga izmislio, trenutno ne razmišlja, ali žali zbog toga što nije sve snimio da bi se vidjela prava istina.

Bonus video: