Hrvatski carinik nije tražio oralni seks, za sve je kriv jezik

Na pitanje je li Hrvatskoj poljuljan ugled zbog nesporazuma, u polciji kažu da vjerovatno jeste
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 17:07h

Seks skandal na Graničnom prelazu Plovanija između Hrvatske i Slovenije zapravo je bizaran nesporazum zbog kojeg je ozbiljno poljuljan ugled hrvatskih državnih službenika, piše Jutarnji list.

Da zaista nije bilo prisiljavanja na oralni seks postalo je jasno u Policijskoj stanici Poreč, gdje je četvoro mladih Slovaka puna četiri sata davalo iskaze i okolnostima navodnog incidenta.

Slučaj su rasvijetlili slovački policajci koji su služili kao prevodioci. Jednome od njih sinulo je kada je mladi Slovak rekao da su ih hrvatski granični policajci pitali "ima li droge kod cura".

Granični policajac posumnjao je da bi jedan mladić iz automobila mogao biti konzument droga

U slovačkom "slengu" riječ "kocura" je vulgarni izraz za penis, što je u kombinaciji sa neverbalnom ekspresijom hrvatskog carinika dovelo do utiska da on od djevojaka traži oralni seks.

Na održanoj konferenciji za novinare u Poreču uz očite izraze olakšanja tako su objasnili što se zapravo dogodilo u ponedjeljak oko 12 sati na graničnom prelazu Plovanija.

Hrvatskoj je poljuljan ugled

Granični policajac posumnjao je da bi jedan mladić iz automobila mogao biti konzument droga. To je takozvani "halo efekat" izazvan mladićevim izgledom. Izdvojili su automobil i započeli pretragu. Mladiće su pitali imaju li kod sebe drogu, oni su odgovorili da nemaju, a onda je došlo do kobnog "a kod cura?".

"Bilo bi dobro da se slovački mediji izvine jer su objavili dosta neistina"

Policajac je pritom pokazivao rukom prema preponama djevojaka jer praksa pokazuje da žene drogu krijumčare često baš u polnim organima. Mladić je to djevojkama preveo onako kako je shvatio. Kasnije je ona to telefonom javila svojoj majci u Slovačku, a ona je o svemu obavijestila hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi", objasili su u policijskoj stanici Poreč.

Na pitanje je li Hrvatskoj poljuljan ugled zbog nesporazuma, u polciji kažu da vjerovatno jeste.

"Bilo bi dobro da se slovački mediji izvine jer su objavili dosta neistina. Čak i mladi Slovaci sa kojima smo jutros razgovarali kažu da su se granični policajci ponašali korektno i profesionalno i da ih je šokiralo kad im je prijatelj rekao što zapravo žele", objasnili su iz policije.

Bonus video: