Proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić novi predsjednik DS u Beogradu

Šapić je rekao da se beogradskim demokratama danas obraća ne kao iskusan i prekaljen političar, pošto se tako ne osjeća, već kao bivši sportista
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 17:09h

Novi predsjednik beogradskih demokrata od danas je Aleksandar Šapić, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Demokratske stranke.

Šapić je, na Izbornoj skupštini Gradskog odbora DS, izabran za novog predjsednika beogradskih demokrata, umjesto Dragana Đilasa.

Od 902 delegata, koliko ih je glasalo, Šapić je dobio podršku 832 delegata, i bio je jedini kandidat.

Šapić je trenutno predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora DS u Beogradu

Prije glasanja Aleksandar Šapić je izjavio da Beograd ulazi u "politički zrelo i stabilno doba", a da se on zalaže za princip - rezultat ispred politike.

On je, obraćajući se beogradskim demokratama koji danas treba da izaberu novo rukovodstvo, rekao da je DS jedini pravi izbor za Srbiju, a Gradski odbor te stranke pronašao je najbolju formulu da principe za koje se ta stranka zalaže primjeni na građane.

Đilas: Prihvatam da me Aleksandar zamjeni samo u gradskom DS

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas našalio se danas, pošto je najavio da će se ponovo kandidovati na tu funkciju, da "može da prihvati da ga neki Aleksandar zameni na funkciji predsjednika beogradskih demorkata, ali ne i prvog čovjeka grada".

" Srećan sam što će doći jedan Aleksandar, a jedina funkcija u gradu na kojoj će me neki Aleksandar zamjeniti neka bude funkcija predsjednika Gradskog odbora DS, a ne funkcija gradonačelnika " rekao je Đilas na Izbornoj skupštini beogradskih demokrata.

Šapić je podjsetio na nepovjerenje sa kojim je vladajuća koalicija u Beogradu, prije tri godine, započela svoj mandat, istakavši da danas nije više važno čija je inicijativa, već da li je dobra za gradjane i da li daje rezultate.

Prema njegovim riječima, u Srbiji su sa jedne strane stranke koje u određenom periodu moraju da mijenjaju polititiku da bi opstale, a sa druge strane DS koja je standard za većinu relevantnih političkih partija.

Šapić je rekao da se beogradskim demokratama danas obraća ne kao iskusan i prekaljen političar, pošto se tako ne osjeća, već kao bivši sportista, reprezentativac Srbije u vaterpolu i član DS, jer su to stvari koje su obilježile njegov život.

On je istakao da u sportu nije važno koliko je neko pojedinačno dobar, jer se gledaju rezultati tima, što, kako je naveo, važi i za politiku.

Šapić je dodao da ga to što je bio reprezentativac Srbije obavezuje da se bori za svoj narod i zemlju. Prema njegovim riječima, DS je stranka slobodnih i mislećih ljudi koji su se uvijek borili da od Srbije naprave bolje mjesto za život.

Šapić se iz reprezentacije povukao nakon Olimpijskih igara u Pekingu, navodeći kao jedan od razloga i loše stanje u srpskom vaterpolu.

9. maja 2009. je objavljeno da je Šapić odlučio da završi igračku karijeru, a mnogi ga smatraju najboljim ofanzivnim vaterpolo igračem svih vremena

Bonus video: