Ivan Ivanović prozvan jer vrijeđa Hrvate i Katoličku crkvu

Ivan Ivanović prije nekoliko dana je za „Blic“ rekao da je saopštenje Demokratske zajednice Hrvata (DZH), koja ga je optužila da je vrijeđao Hrvate i Katoličku crkvu, „puno laži“
76 pregleda 0 komentar(a)
ivan ivanovic, Foto: Blic.rs
ivan ivanovic, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 30.06.2011. 07:45h

Savjet srpske Republičke radiodifuzne agencije (RRA) pokrenuo je postupak protiv Televizije “Prva” zbog programskih sadržaja u emisiji “Veče s Ivanom Ivanovićem”, piše beogradski "Blic".

Predstavnik emitera će na prvoj narednoj sjednici Savjeta RRA biti pozvan da se službeno izjasni o spornim sadržajima.

Ivanović je i ranije izjavio da mrzi Hrvate i svojim stavovima uticao na međunacionalnu mržnju

Voditelj jednog od najgledanijih programa koji se emituje na „Prvoj srpskoj televiziji“ i Televiziji "Vijesti", kako je naveo DZH, pogrdnim riječima je govorio o Katoličkoj crkvi i “pozvao Al Kaidu da pričeka da Hrvatska uđe u Evropsku uniju pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje”.

Ivanović: Politikanti su takvi

Kako se dodaje, Ivanović je i ranije izjavio da mrzi Hrvate i svojim stavovima uticao na međunacionalnu mržnju.

Voditelj „Prve srpske televizije“ Ivan Ivanović prije nekoliko dana je za „Blic“ rekao da je saopštenje Demokratske zajednice Hrvata (DZH), koja ga je optužila da je vrijeđao Hrvate i Katoličku crkvu, „puno laži“.

"Ako misle da sam ugrozio njihova prava, neka me tuže sudu. U njihovom saopštenju ima dosta laži, a politikanti su takvi. RRA je ozbiljna organizacija, koja dobro radi svoj posao, a mi kao televizija uvek poštujemo njihove sugestije", rekao je tada Ivanović.

Bonus video: