ZAHTJEV IZ BEOGRADA

Tužilastvo BiH uputilo dodatnu dokumentaciju za Vučurevića

Dopunska dokumentacija se odnosi i na informacije da u BiH nije moguće suđenje u odsustvu i da u pravosudnom sistemu BiH ne postoji smrtna kazna
0 komentar(a)
Božidar Vučurević, Foto: Jutarnji.hr
Božidar Vučurević, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 29.06.2011. 20:29h

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, na osnovu zahtjeva Višeg suda u Beogradu od 9. juna ove godine, uputilo je dopunsku dokumentaciju u predmetu protiv Božidara Vučurevića, u vezi zahtjeva za njegovo izručenje BiH.

Postupajući po tom zahtjevu Višeg suda u Beogradu, a na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, upućena je dopunska dokumentacija koja se odnosi i na podatke o predmetu Tužilaštva BiH, kao i na postojanje osnova sumnje da je Vučurević počinio krivično djelo ratnog zločina koje mu se stavlja na teret naredbom Tužilaštva BiH o sprovođenju istrage.

Dopunska dokumentacija se odnosi i na informacije da u BiH nije moguće suđenje u odsustvu i da u pravosudnom sistemu BiH ne postoji smrtna kazna.

Dio dokumentacije odnosi se i na podatke o oštećenima.

Tužilaštvo BiH smatra da ovaj predmet treba da bude procesuiran pred domaćim pravosudnim institucijama, zbog čega je ranije i zatraženo izručenje Vučurevića pravosuđu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Preporučujemo za Vas