Bivši đakon optužio vladiku Kačavendu i SPC za organizovanu pedofiliju

Užas. Igumani su podvodili bogoslove, dovođeni su mladići kojima je kao meni nuđeno sve. Organizovano je prebijanje onih koji su pričali da je vladika pedofil i homoseksualac
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 17:27h

Bivši đakon Srpske pravoslavne crkve Bojan Jovanović iz Beograda javno je optužio vladiku Vasilija Kačavendu da je organizovao pedofiliju u SPC za koju kaže da prikriva "krvave obračune sa neistomišljenicima".

„Ne mogu više da ćutim jer tišina me ubija. Vladiku Vasilija Kačavendu moramo zaustaviti u ime hrišćanstva, u ime Srpske pravoslavne crkve kojoj pripadam dušom i tijelom“, rekao je radiju Sarajevo Jovanović, koji je bio đakon u Bijeljini kod episkopa tuzlansko-zvorničkog Vasilija Kačavende.

Jovanović je napustio Srpsku pravoslavnu crkvu i s porodicom živi u Beogradu.

Kačavendin dvor

Na pitanje šta se dešavalo na Kačavendinom dvoru, Jovanović je odgovorio:

Užas. Igumani su podvodili bogoslove, dovođeni su mladići kojima je kao meni nuđeno sve. Organizovano je prebijanje onih koji su pričali da je vladika pedofil i homoseksualac, dolazili su razni biznismeni. Pravljene su terevenke i pijanke u toku posta. Nažalost, jedan bogoslov je smrtno stradao samo zato što nije hteo da spava sa Kačavendom".

Jovanović je progovorio i "o dosad nerazjašnjenom slučaju smrti bogoslova Milića Blažanovića".

"Koliko se Kačavenda plaši toga vidi se i po tome što je završio u bolnici na Dedinju, kada mu je jedan vladika skoro na jednom saboru to spomenuo", ispričao je Jovanović u opširnoj ispovjesti.

"Klasično ubistvo. Dečko je posle neuspjelog silovanja poslat u kažnjenički manastir Papraću. Ljepše uslove za život imali su ljudi u logoru, nego oni tamo. Jeli su iz zamrzivača u kom sam našao pacova koji je bio težak preko kilogram. Brašno su jeli iz sobe gdje je bilo hiljade pacova, a u sobi pored je bila smeštena monahinja. To je bilo neizdrživo. Pošto je počeo da priča po selu o svom iskustvu sa Kačavendom, morao je biti sklonjen.

Bonus video: