NEKI NISU MOGLI

Proslava Dana državnosti Hrvatske bez predsjednika Srbije

Prema riječima Josipovića, očekuje se da proslava bude "evropska" i da dođu šefovi država koje su pomogle Hrvatskoj.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2011. 17:10h

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović je danas rekao da predsjednik Srbije Boris Tadić neće doći na predstojeću proslavu Dana državnosti Hrvatske, 25. juna.

Josipović je novinarima rekao da je postojala mogućnost da na 20. godišnjicu državnosti Hrvatske budu pozvani predsjednici susjednih država, ali da neki nisu mogli da dođu, a neće doći ni predsjednik Srbije Boris Tadić, niti je bio posebno pozvan.

Mediji su proteklih dana spekulisali da se predsjednik Josipović i premijerka Jadranka Kosor spore oko toga koje goste pozvati

Prema riječima Josipovića, očekuje se da proslava bude "evropska" i da dođu šefovi država koje su pomogle Hrvatskoj: Mađarske, Slovenije i Austrije.

Oprečni stavovi političara

Mediji su proteklih dana spekulisali da se predsjednik Josipović i premijerka Jadranka Kosor spore oko toga koje goste pozvati i da je ideja predsjednika bila svečana večera i koncert u Zagrebu na koji bi bili pozvani predsjednici susjednih država, među kojima i predsjednik Srbije.

Hrvatski političari su iznijeli oprečne stavove o toj ideji, pa su se vladajuća Hrvatska demokratska zajednica i neke desničarske stranke usprotivile dolasku Tadića, dok su opozicione Socijaldemokratska partija i Hrvatska narodna stranka pozdravile tu ideju.

Iz Tadićevog kabineta poručeno je da on ne planira da posjeti Hrvatsku 25. juna

Iz Tadićevog kabineta poručeno je da on ne planira da posjeti Hrvatsku 25. juna, već će 26. juna otići u Jadovno, kod Gospića, na obielježavanje 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svjetskom ratu.