Vučurević: Imam čime da dokažem istinu o ratnim zbivanjima

“Bilo mi je dobro. U jednom ogromnom zatvoru, gdje je mnogo narkomana i nekih istetoviranih lica, gdje život nije normalan, ali ja sam čovjek koji može i tako i ovako”, kaže Vučurević
76 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vučurević, Foto: CROPIX
Božidar Vučurević, Foto: CROPIX
Ažurirano: 18.06.2011. 12:28h

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je danas da ima snage, da umije i da ima čime da dokaže istinu o ratnim zbivanjima na prostorima za koje je optužen, te da odbrani ne samo sebe, već i cijelu Republiku Srpsku i njene interese.

“Dobro je, ako u tome ima dobra, da sam ja uhapšen, jer ću uspjeti i istrajati u borbi za istinom, ne samo kada sam ja u pitanju već i svi oni dobri ljudi koji se terete za zločine i nalaze na spiskovima”, rekao je Vučurević, koji je juče nakon dva i po mjeseca pritvora pušten da se brani sa slobode.

Osvrćući se na period boravka u zatvoru u Šapcu, Vučurević je istakao da je bio samo kolateralna šteta, jer je zatvoren od nenadležnog suda, dok je za uslove u zatvoru u Beogradu ironično rekao da su bili “vrlo lijepi”.

“Bilo mi je dobro. U jednom ogromnom zatvoru, gdje je mnogo narkomana i nekih istetoviranih lica, gdje život nije normalan, ali ja sam čovjek koji može i tako i ovako”, kaže Vučurević.

Vučureviću je juče poslijepodne ukinut pritvor i pušten je da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka, koji je protiv njega pokrenut po zahtjevima Hrvatske i BiH za izručenje.

Bonus video: