Zagreb očekuje najveću Povorku ponosa do sad, najavili goste iz Crne Gore

Upitan očekuje li nerede, Jurčić je rekao da ih ne očekuje, a da je to ionako više pitanje za policiju nego za organizatore
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 12:54h

Iz Zagreb Prajda očekuju još više učesnika parade nego prošle godine, kad ih je bilo više od hiljadu, i pozivaju sve građane kojima je stalo do ljudskih prava i sloboda, bez obzira na polnu orijentaciju, da im se priključe, piše Večernji list.

Marko Jurčić, jedan od organizatora, istakao je da će na subotnji Zagreb Prajd doći sudionici Prajda iz Splita, za koje je ponovio da su iskazali hrabrost i integritet marširajući pod nemogućim uslovima.

Upitan očekuje li nerede, Jurčić je rekao da ih ne očekuje, a da je to ionako više pitanje za policiju nego za organizatore povorke. Brojna izaslanstva iz susjednih zemalja stižu u Zagreb, a Jurčić je posebno naglasio da stiže i izaslanstvo iz Crne Gore.

Upitan o Fejsubuk stranici koja se 13. juna pojavila sa fotografijama sudionika Prajda, Jurčić je naglasio da su to predivne fotografije

"To su lijepa ljudska ljudska lica"

Upitan o Fejsubuk stranici koja se 13. juna pojavila sa fotografijama sudionika Prajda, Jurčić je naglasio da su to predivne fotografije, lijepa ljudska lica, jer su preuzete iz fotogalerija sa stranica samog Prajdai iz drugih medija.

On je pozvao sve fotoreportere i novinare kojima su objavljivanjem tih fotografija povrijeđena autorska prava da pokrenu postupak za odštetu protiv onih koji su tu grupu stavili na Fejsbuk.

Na pitanje što misli o ulozi Crkve u događajima oko splitske Povorke ponosa, Jurčić je odgovorio da je Crkva "postala huškačka organizacija koja ne ispunjava Hristovu misiju."

Ove su godine u rutu Zagreb Prajda uključene i Varšavska ulica i Cvjetni trg, kao simboli Zagreba i građanskog otpora.

Bonus video: