MUP Makedonije dva dana krio ubistvo 22-godišnjaka

Roditelji ubijenog mladića izjavili su medijima da dva dana njima niko nije javio da im je sin mrtav.
51 pregleda 0 komentar(a)
Makedonija, protesti, Foto: Blic
Makedonija, protesti, Foto: Blic
Ažurirano: 08.06.2011. 18:52h

Pripadnik specijalne jedinice makedonske policije Igor Spasov izveden je pred istražnog sudiju zbog toga što je na smrt pretukao 22-godišnjaka koji je slavio pobjedu VMRO DPMNE na vanrednim parlamentarnim izborima.

Spasov je prema navodima očevidaca jurio Martina Neškovskog i pošto je mladić pao na travnjak blizu trga gdje je bila proslava, udario ga nekoliko puta u tijelo i glavu nakon čega je mladić ostao nepomičan. Zatim su pokušavali da ga ožive na klupi, ali je već bilo prekasno.

Dva dana makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova nije davalo informacije o pogibiji, uz navode da je riječ o smrti nepoznatog mladića čiji je uzrok nepoznat.

Roditelji ubijenog mladića izjavili su medijima da dva dana njima niko nije javio da im je sin mrtav.

Juče popodne tijelo Nešovskog je identifikovano, a osumnjičeni za ubistvo se prijavio svom starješini u jedinici poznatoj kao Tigrovi.

Ubistvo mladića odmah je izazvalo reakciju građana Makedonije. Više stotina mladih ljudi tokom naredne noći izašlo je na ulice Skoplja i blokiralo saobraćaj.

Više stotina mladih je optužilo policiju da je htjela da sakrije ubistvo Nešovskog, pošto je napadač specijalac koji je bio i u ličnom obezbjeđenju premijera

Oni su optužili policiju da je htjela da sakrije ubistvo Nešovskog, pošto je napadač specijalac koji je bio i u ličnom obezbjeđenju premijera. Većina mladih demonstranata je najavila da neće prekinuti proteste sve dok se ne osudi ubica.

Spasov je, prema navodima policije, bio u obezbjeđenju na trgu, ali pošto se branio ćutanjem, za sada se ne zna zašto je na smrt pretukao mladića.

Poslije prebijanja Nešovskog on je pobjegao s mjesta ubistva, a policiji se prijavio kada su mediji javili da je Neškovski mrtav.

MUP je naglasio da nije htio da zataška ubistvo i da je riješio slučaj za 48 časova. Ministraka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska juče je na konferenicji za novinare izrazila žaljenje i naglasila je da se slučaj ne smije politizovati.

Bonus video: