Oko 300.000 vjernika na misi koju prevodi papa Benedikt XVI

Benedikt XVI na hipodrom je stigao papmobilom uz jake snage bezbjednosti, a sve vrijeme grad nadlijeće policijski helikopter.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 10:32h

Oko 300.000 vjernika dočekalo je jutros papu Benedikta XVI na zagrebačkom hipodoromu gdje poglavar Rimokatoličke crkve predvodi misu povodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih porodica.Uprkos kiši koja je noćas padala u Zagrebu, vjernici iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih i drugih država počeli su rano jutros da se okupljaju na hipodromu, a oko 3.00 počeo je svečani pretprogram "Zajedno u Hristu". Misa je počela nešto iza 10 časova.Benedikt XVI na hipodrom je stigao papamobilom uz jake snage bezbjednosti, a sve vrijeme grad nadlijeće policijski helikopter.Okupljeni su ga oduševljeno pozdravljali skandirajući "Benedikt, Benedikt", a nose i zastavice Hrvatske i Vatikana i transparente na kojima, među ostalim, piše "Papa, mi te volimo i "Uvijek vjerna Hrvatska". Osim toga, neki od vjernika nosili su i zastave BiH odakle je došlo mnogo vjernika.Benedikt XVI je mahao okupljenima, a prolazeći kroz masu vjernika primio je i dve bebe koje je blagoslovio.Papi je dobrodošlicu poželio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

Na kraju mise Benedikt XVI predvodiće molitvu Kraljice neba, a zatim moliti završnu molitvu na latinskom i pozdraviti na jezicima susjednih naroda.

Posle mise papa će ručati sa hrvatskim biskupima, njihovim gostima i članovima pratnje u novom sjedištu Hrvatske biskupske konferencije.

Zatim će poglavar Rimokatoličke crkve služiti večernju službu sa biskupima, sveštenstvom, monaštvom i bogoslovima, a poslije će se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali.

Benedikt XVI će večeras napustiti Hrvatsku.

Galerija

Bonus video: