Advokat tvrdi da je Mladić opsjednut morbidnim idejama

"Stalno govori o posjeti grobu njegove ćerke, padaju mu na pamet ideje, kao na primjer da mu donesu sanduk sa lešom ćerke ako mu ne daju da posjeti njen grob",
223 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Beta/AP
Ratko Mladić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.05.2011. 12:03h

Advokat Miloš Šaljić izjavio je da se psihičko stanje Ratka Mladića u posljednja 24 sata znatno pogoršalo i da mu na pamet padaju "morbidne ideje", te da s njim nije moguće raspravljati o odbrani u Haškom tribunalu, pred kojim je optužen za genocid.

"Čitavo vrijeme sam slušao i bilježio njegove naloge. Stalno govori o posjeti grobu njegove ćerke, padaju mu na pamet morbidne ideje, kao na primjer da mu donesu sanduk sa lešom ćerke ako mu ne daju da posjeti njen grob", rekao je Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda, poslije jednosatne posjete Mladiću u pritvorskoj jedinici.

Šaljić je rekao da je Mladić zadovoljan tretmanom u pritvoru, vrijeme provodi u razgovoru sa obezbjeđenjem, a "došao je na ideju i da mu donesu kameru da sve to snimi".

Advokat je kazao da nema povjerenje u zdravstvenu njegu i pažnju u Hagu, gdje su "petorica Srba umrli zbog neodgovarajućeg liječenja".

Pitanje je koliko dugo će Mladić živjeti, rekao je Šaljić, i ocijenio da uslovi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda nisu odgovarajući i da je neophodno da se on liječi u zdravstvenoj ustanovi.

"Priča nepovezano, govori da će ići pješke u Hag ako mu se ne ispune uslovi", rekao je Šaljić.

Na pitanje da li su uslovi odgovarajući u pritvoru Haškog tribunala, Šaljić je odgovorio da nema povjerenje u zdravstvenu njegu i pažnju u Hagu, gdje su "petorica Srba umrli zbog neodgovarajućeg liječenja".

Šaljić je ponovio da će sjutra poštom poslati žalbu na rješenje o izručenju Mladića Haškom tribunalu i da će poslati i zahtjev za formiranje nezavisne ljekarske komisije koja bi pregledala Mladića.

Advokat je rekao da je pitanje vremena kada će Mladićeva penzija biti odmrznuta.

Mladića su danas, pored Šaljića, posjetili i članovi njegove porodice.

Bonus video: