Nektar najozbiljniji kandidat za kupovinu Fruktala

Nektar u Sloveniji važi za najpoželjnijeg kupca, koji će Fruktal razvijati u dobrom pravcu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 09:48h

Srbijanski lider u proizvodnji sokova, Nektar najozbiljniji je kandidat za kupovinu Fruktala, za koji se trenutno nameću tri ili četiri firme.

U finalni krug za kupovinu slovenačke kompanije su, kako Press saznaje, ušle su tri ili četiri firme, a najviše šanse da postane novi vlasnik ima upravo kompanija iz Bačke Palanke.

Više od 17 firmi preuzelo je dokumentaciju, a na Fruktalovu adresu pristiglo je oko deset neobavezujućih ponuda.

Izvor tog lista navodi da su samo tri do četiri kompanije uspjele da uđu u finalni krug i od njih se očekuje da dostave obavezujuće ponude. Uz Nektar, nagađa se da je u igri i austrijski Špic.

"Ipak, Nektar u Sloveniji važi za najpoželjnijeg kupca, koji će Fruktal razvijati u dobrom pravcu. To bi ujedno bila i logična kupovina, s obzirom na to da bi kompanija, koja je lider u kategoriji sokova u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Crnoj Gori, samo proširila uticaj i na ovdašnje tržište", navodi izvor iz slovenačkih poslovnih krugova.

Prema ranijim navodima slovenačkih medija, za Fruktal su interesovanje između ostalih pokazali i njemački Ekes-Granini, austrijski Pago i Rauh, češka Kofola i Ljubljanske mlekarne, kao i opština Ajdovščina, koja želi da ta fabrika ostane u slovenačkom vlasništvu.

Načelnik Marjan Poljšak prvo je izjavio da se opština protivi prodaji Fruktala strancima, da bi nešto kasnije ipak korigovao taj stav.

"Protiv smo italijanskih kupaca, a ne protiv onih iz istočnih zemalja, i ne protiv Njemaca", objasnio je Poljšak, i ocijenio da su trenutni rezultati Fruktala loši, ali da je ta kompanija ipak sposobna da dobro posluje i zarađuje.

Bonus video: