Prihvaćen sporazum: Ceca će platiti državi 1,5 milion eura i biti u kućnom pritvoru

Sestre će, prema sporazumu, platiti milion i po eura državi u tri rate od po 500.000 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 11:30h

Viši sud u Beogradu prihvatio je danas sporazum o priznanju krivice koji su sa Tužilaštvom sklopile pjevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić.

One će, prema tom sporazumu, platiti državi milion i po eura, i provesti osam, odnosno šest mjeseci u kućnom pritvoru.

"Naravno", odgovorila je kratko Svetlana Ražnatović na pitanje sudije Slađane Marković da li krivicu priznaje dobrovoljno, svjesno i bez zablude.

Sestre su se sporazumom odrekle prava na žalbu.

Presuda će biti donijeta po pravosnažnosti rješenja o prihvatanju sporazuma, saopštila je sudija.

Sestre će, prema sporazumu, platiti milion i po eura državi u tri rate od po 500.000 eura

Sestre će, prema sporazumu, platiti milion i po eura državi u tri rate od po 500.000 eura. Prvu ratu će platiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, drugu u roku od šest mjeseci, a treću u roku od dvije godine, s tim što će za treću ratu biti stavljena hipoteka na vilu Ražnatovićeve u beogradskom naselju Dedinje.

Svetlana Ražnatović će u kućnom pritvoru provesti osam mjeseci, a Lidija Ocokoljić šest mjeseci.

Sporazumom je utvrđeno da Svetlani Ražnatović bude oduzeto svo oružje zaplijenjeno u njenoj kući prilikom hapšenja 2003. godine.

Sudija Slađana Marković je rekla da je kazna "odmjerena primjenom naročito olakšavajućih okolnosti jer se radi o neosuđivanim osobama koje od 2002. godine nisu vršile krivično djelo".

Sudija je objasnila da milion i po eura nije kazna, nego vraćanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom.

Sudija je objasnila da milion i po eura nije kazna, nego vraćanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom.

"Pošto 'Obilich' nije istakao odštetni zahtjev, a u zakonu stoji da niko ne može da zadrži dobrit stečenu krivičnim djelom, onda je logično da se novac uplati u budžet", rekla je sudija.

Dodala je da bi u slučaju da je vođeno suđenje, to bio dugotrajan i skup postupak, i podsjetila da je samo istraga trajala osam godina.

Današnje ročište je izazvalo veliko interesovanje medija i javnosti zbog čega svi nisu mogli da uđu u sudnicu.

Sestre su u sudnicu došle u pratnji obezbjeđenja koje je odgurivalo novinare i snimatelje koji su pokušavali da priđu Ražnatovićevoj.

Svetlana Ražnatović i Lidija Ocokoljić su optužene da su od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003, prodajom deset fudbalera beogradskog kluba "Obilić", nezakonito pribavile četiri miliona njemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara.

Bonus video: