U ponedjeljak će biti poznata imena uhapšenih u akciji policije u Brazilu

Govoreći o hapšenju, Dačić je podsjetio da je akcija Niva započeta u Srbiji 2008. i kasnije preraspoređenja u više djelova te akcije.
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 16:57h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se od sjutra očekuju rezultati analize oko utvrđivanja identiteta uhapšenih u Brazilu u akciji sprečavanja trgovine drogom, navodeći da su dvojica koristila lažne identiete.

Uhapšeno je, prema dosadašnjim informacijama, šestoro državljana Srbije, a među njima i Goran Nešić za kojeg se osnovano sumnja da je na čelu te organizovane kriminalne grupe, izjavio je Dačić.

Dačić je rekao da se "ta kriminalna grupa bavila, prije svega, prikupljanjem kokaina za druge kriminalne grupe, koje su ga zatim distribuirale u Afriku i Zapadnu Evropu".

Prema njegovim riječima, osnovano se sumnja da je među uhapšenima i Dejan Stojanović zvani Keka, ali je koristio lažni pasoš zbog čega su u Brazil poslati svi podaci radi identifikacije.

Uhapšenima je, kaže Dačić, određen pritvor od 30 dana, a srpsko ministarstvo pravosuđa odlučiće o svojim daljim koracima, jer je za nekima od njih Srbija raspisala potjernicu.

Govoreći o hapšenju u Brazilu, Dačić je podsjetio da je akcija Niva započeta u Srbiji 2008. godine i kasnije preraspoređenja u više djelova te akcije.

Prema riječima Dačiča, zaplijenjene su velike količine kokaina u akciji Niva, a jedna od najvećih je bila 1. februara prošle godine u Brazilu, kada je zaplijenjeno 550 kilograma kokaina, što do sada nije objavljivano zbog tajnosti akcije.

Taj kokain se vezuje upravo za ovu grupu Gorana Nešića, rekao je Dačić.

Bonus video: