NOVOSTI PIŠU

Telekom Srbija nije prodat, Grci možda spuste cijenu

Novosti navode i da na razmatranju nije mogućnost da dođe do zamjene vlasništva između Dojče telekoma, kao vlasnika dijela grčkog OTE, za VIP
69 pregleda 0 komentar(a)
Telekom Srbija, Foto: Telekom.rs
Telekom Srbija, Foto: Telekom.rs
Ažurirano: 02.05.2011. 20:31h

Manjinski paket paket od 30 odsto akcija Telekoma Srbija, kako je spekulisano u medijima u posljednja dva dana, nije prodat, pišu Novosti, pozivajući se na navode iz kabineta premijera Srbije, Mirka Cvetkovića.

Minimalna cijena ispod koje se neće prodavati 51 odsto akcija Telekoma Srbija je 1,4 milijarde eura.

Vlada Srbije, odnosno njena radna grupa za praćenje i koordinaciju u vezi sa prodajom dela akcija Telekoma, razmotriće, prenose Novosti navode iz kabineta Cvetkovića, novu ponudu Austrijanaca 4. maja i obavijestiti javnost o konačnoj odluci o prodaji dijela akcija nacionalnog teleoperatera.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, produženje roka za poboljšanje ponude Telekoma Austrija nije donijelo mnogo toga novog, čak je do prije nekoliko dana bilo skoro izvjesno da će Vlada morati da proglasi raspisan tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija neuspješnim.

"Vlada Srbije sigurno neće pristati da spusti cijenu za svoj paket akcija, ali u posljednjih nekoliko dana grčki OTE, koji zajedno sa državnim akcijama prodaje svojih 20 odsto dionica u Telekomu, pokazuje spremnost da spusti cijenu za svoj paket", tvrdi izvor Novosti.

Novosti navode i da na razmatranju nije mogućnost da dođe do zamjene vlasništva između Dojče telekoma, kao vlasnika dijela grčkog OTE, za VIP, koji je u vlasništvu Telekoma Austrija i radi u Srbiji.