STABILIZOVAN

Nikolić će Uskrs provesti sa porodicom, nastavlja sa štrajkom

"Mi nemamo potrebe da intervenišemo, poštujemo njegovu volju i ne hranimo ga i on že nastaviti štrajk glađu, koji ga životno ne ugrožava", rekao je Ilić.
0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Beta
Tomislav Nikolić, Foto: Beta
Ažurirano: 26.02.2019. 18:24h

Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić namjerava sjutra da provede Uskrs s porodicom i nastavi štrajk glađu, izjavio je član ljekarskog konzilijuma koji sebrine o njegovom zdravlju, internista Ljubomir Ilić."Pacijent je uspješno stabilizovan, prekinuo je štajk žeđu, tako da daljih indikacija za hospitalizaciju nema... i on će nastaviti štrajk glađu kod svjoje kuće ukoliko tokom noći ne dođe do komplikacija ", rekao je Ilić novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

Prema njegovim riječima, ako produži štrajk glađu prve posljedice po zdravlje Nikolića vjerovatno će se manifestovati kroz nedjelju dana, a ako za mesec dana nastavi sa štrajkom glađu može biti životno ugrožen."Mi nemamo potrebe da intervenišemo, poštujemo njegovu volju i ne hranimo ga i on že nastaviti štrajk glađu, koji ga životno ne ugrožava", rekao je Ilić.

Lider SNS-a je štrajk glađu i žeđu počeo u subotu, 16. aprila, sa zahtjevom da budu raspisani prijevremeni izbori. On je štrajk žeđu prekinuo prije dva dana na molbu patrijarha Irineja.