Zbog brojnih tužbi, "Kurir" traži zaštitu novinarskih udruženja

U saopštenju navode da se trenutno od lista, po različitim tužbama, potražuje više od 180 miliona dinara
317 pregleda 0 komentar(a)
kuriri, Foto: Profilforum.no
kuriri, Foto: Profilforum.no
Ažurirano: 19.04.2011. 15:49h

Redakcija beogradskog dnevnika Kurir zatražila je zaštitu novinarskih udruženja zbog brojnih tužbi koje su pokrenute protiv tog lista.

U saopštenju koji je potpisao glavni i odgovorni urednik Kurira Branislav Bjelica navodi se da se trenutno od lista, po različitim tužbama, potražuje više od 180 miliona dinara.

"Novinari Kurira svakodnevno su izloženi prijetnjama, anonimnim pozivima, ponižavanjima i šikaniranjima onih koji žele da sakriju svoju umiješanost u sumnjive poslove, pritom se krijući iza fantomskih firmi. Kurir neće pokleknuti! Istraživačko novinarstvo i upornost naših novinara neće moći da ubiju pokretanjem nemoralnih tužbi",navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su među onima koji su tužili Kurir Filip Cepter, Dejan Dragojlović, Saša Radulović, Sandrina Bogunović i Ljubiša Buha.

"Kad god novinari Kurira otkriju neku aferu, pokreću se brutalne tužbe sa astronomskim odštetnim zahtjevima! Redakcija Kurira traži od svih udruženja novinara da stanu u profesionalnu zaštitu našeg lista, jer ovako preti opasnost da se jedan značajan medij u Srbiji ugasi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: