Ljekar: Nikolić je svjestan, stanje zabrinjavajuće

Tomislav Nikolić upravlja svojim postupcima u potpunosti. Nema nikakvih znakova da dolazi do popuštanja bilo kog vitalnog organa
1210 pregleda 0 komentar(a)
Toma Nikolić na umoru, Foto: Beta/AP
Toma Nikolić na umoru, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.04.2011. 16:03h

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i dalje odbija da uzima hranu i vodu, svestan je i može da komunicira, ali je njegovo zdravstveno stanje zabrinjavajuće, izjavio je danas popodne ljekar Momčilo Babić novinarima u privatnom beogradskom Kliničko-bolničkom centru (KBC).

"Tomislav Nikolić upravlja svojim postupcima u potpunosti. Nema nikakvih znakova da dolazi do popuštanja bilo kog vitalnog organa", rekao je Babić i naveo da ljekari čine sve da ga ubijede da promijeni odluku o štrajku glađu i žeđu, ali za sada bez uspjeha.

On nije želio da iznese detalje o terapiji koju prima Nikolić, ali je kazao da se terapija primjenjuje i da Nikolić dobija ljekove za funkcionisanje srca i protiv bolova.

Ljekar je istakao da ne liječi Tomislava Nikolića, navodeći da se o njemu stara ozbiljan i kvalitetan ljekarski konzilijum, a da on ima ulogu konsultanta za organizovanje kvalitetne zdravstvene zaštite.

Nikolić je dao saglasnost da se novinarima daju na uvid svi laboratorijski nalazi, jer su to tražili, rekao je Babić i naveo da je on protiv toga, pošto je to suprotno ljekarskoj etici i da on neće dati takav nalog.

Nikolić je u subotu počeo štrajk glađu i žeđu zahtijevajući raspisivanje vanrednih izbora, a sinoć je iz zgrade Doma Narodne skupštine, nakon što mu je pozlilo, prebačen u KBC na Novom Beogradu.

Bonus video: