Ceca osam mjeseci u kućnom pritvoru

Svetlana Ražnatović će, prema sporazumu sa tužilaštvom, u kućnom pritvori provesti osam mjeseci, jer joj se od kazne odbijaju četiri mjeseca koliko je već provela u pritvoru
245 pregleda 0 komentar(a)
Ceca, Foto: Rojters
Ceca, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.04.2011. 10:19h

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa folk pjevačicom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one da plate državi 1,5 miliona eura i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, izjavio je portparol tužilaštva Tomo Zorić.

On je kazao da su optužene priznale krivicu - Ražanatović da je izvršila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja, a Ocokoljić za zloupotrebu službenog položaja.

Svetlana Ražnatović će, prema sporazumu sa tužilaštvom, u kućnom pritvori će provesti osam mjeseci, jer joj se od kazne odbijaju četiri mjeseca koliko je već provela u pritvoru, i za to vrijeme nema pravo da se pojavljuje u javnosti.

Lidija Veličković-Ocokoljić će u kućnom pritvoru biti šest mjeseci.

Sestre su optužene da su od prodaje deset fudbalera kluba "Obilić" nezakonito pribavile četiri miliona njemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003.

U optužnici se navodi da su direktor i sportski direktor "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević uklonili prepreke za izvršenje krivičnog djela i oštetili klub za 2,9 miliona dolara zaključivanjem ugovora od tri miliona dolara sa FK "Lokomotiva" iz Moskve za prodaju Milana Obradovića koji nije bio evidentiran u "Obiliću".

Bonus video: