Vučurević: Nisam počinio nijedan zločin i nemam fleka na duši

Ne mogu me ubiti, a suditi mi neće jer to nije moj sud niti hajem za to. Uostalom, nikada nisam bio, predsjednik ratnog predsjedništva...
0 komentar(a)
Božidar Vučurović, Foto: Večernji list
Božidar Vučurović, Foto: Večernji list
Ažurirano: 05.04.2011. 21:27h

"Nisam naredio nijedan napad na Dubrovnik i nemam fleka na duši. Nijedan civil nije mogao uticati na naređenja JNA i to Hag zna! Ja sam vršio svoje civilne poslove na koje sam jako ponosan", kategoričan je bio Božidar Vučurević kada je za Novosti prokomentarisao optužnicu koja je protiv njega podignuta u Dubrovniku za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Optužnicu je, piše list, ocijenio čistom nebulozom, naglasivši da raspolaže brojnom dokumentacijom koja samo njih može optužiti.

"Ne mogu me ubiti, a suditi mi neće jer to nije moj sud niti hajem za to. Uostalom, nikada nisam bio, predsjednik ratnog predsjedništva iako sam po službenoj dužnosti, kao predsjednik SAO Hercegovine, trebalo da budem", dodao je Vučurević. On je, pišu Novosti.

On je naveo da ga je Haški tribunal oslobodio svake optužnice, te da je sa njihovim istražiteljima razgovarao u dva navrata u Beogradu.

"Odazvao sam se na njihov poziv i otišao "naoružan" sačuvanim dokumentima koje sam im pokazao. Odgovorio sam im na 260 pitanja i nisu našli ništa što me tereti. Istina je da sam spasao hiljade Hrvata i Bošnjaka. Imam za to pisane dokaze", rekao je Vučurević Novostima.

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević je uhapšen u Srbiji, na osnovu potjernice iz Hrvatske koja ga tereti za ratne zločine počinjene u Dubrovniku početkom 90-tih. Pripadnici MUP Srbije uhapsili su Vučurevića na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika.

Bonus video: