SDS zatražila od Srbije da odmah oslobodi Vučurevića

Hrvatska montiranjem optužnica protiv onih koji su branili srpski narod pokušava "sakriti svoje sopstvene zločine i etničko čišćenje Srba", ocijenila je SDS
0 komentar(a)
Božidar Vučurević, Foto: Jutarnji.hr
Božidar Vučurević, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 04.04.2011. 19:06h

Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je danas od vlasti Srbije da odmah oslobode ratnog gradonačelnika Trebinja i jednog od osnivača te stranke Božidara Vučurevića i da prekinu s hapšenjem nevinih Srba po potjernicama Hrvatske.

SDS je u saopštenju za javnost ocijenila da Hrvatska montiranjem optužnica protiv onih koji su branili srpski narod pokušava "sakriti svoje sopstvene zločine i etničko čišćenje Srba".

"Od vlasti Srbije, koje su pokazale spremnost da odustanu od gonjenja onih koji su nesumnjivo počinili zločine nad srpskim narodom, kao što su Ejup Ganić, Tihomir Purda, Ilija Jurišić i drugi, očekujemo da se ponaša po ugledu na Sarajevo i Zagreb i da, umjesto što hapse, zaštite od progona nevine Srbe", piše u saopštenju.

Podsjećamo da su bošnjački funkcioneri koristili sve resurse, institucije i budžet BiH da bi oslobodili Ganića, Divjaka, Jurišića, što RS daje sve argumente da postupi identično u slučaju nekadašnjeg funkcionera RS i SDS Božidara Vučurevića

"Podsjećamo da su bošnjački funkcioneri koristili sve resurse, institucije i budžet BiH da bi oslobodili Ganića, Divjaka, Jurišića, što RS daje sve argumente da postupi identično u slučaju nekadašnjeg funkcionera RS i SDS Božidara Vučurevića", navodi se u saopštenju.

"Svako drugo ponašanje značilo bi isporučivanje na pladnju onih koji su štitili od nestanka srpski narod i saučesništvo u projektu koji za cilj ima satanizaciju srpskog naroda i RS", ocijenila je SDS.

Policija Srbije uhapsila je danas na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika ratnog gradonačelnika Trebinja i jednog od osnivača Srpske demokratske stranke (SDS) Božidara Vučurevića.

Vučurević je uhapšen po međunarodnoj potjernici Hrvatske, koja ga tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom 90-tih godina.

Bonus video: