Prijava zbog snimka seksa kod beogradske Arene

Višem tužilaštvu u Beogradu je podnijeta krivična prijava protiv nepoznatog pripadnika MUP-a zbog kojeg je policijski snimak seksualnog čina dospio u javnost.
102 pregleda 0 komentar(a)
beogradska Arena, Foto: Wikipedia
beogradska Arena, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 04.04.2011. 15:10h

Povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je Višem tužilaštvu u Beogradu podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatog pripadnika MUP-a zbog kojeg je policijski snimak seksualnog čina dvije mlađe osobe kog beogradske "Arene" dospio u javnost.

Šabić je takođe, kako je naveo u saopštenju, MUP-u izdao upozorenje da suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti nije preduzelo sve tehničke, kadrovske i organizacione mjere zaštite podataka za njihovu zaštitu od zloupotrebe. Povjerenik od policije zahtjeva da ga u roku od 15 dana obavijesti o preduzetim i planiranim mjerama i aktivnostima za otklanjanje nepravilnosti.

Snimak je suprotno Zakonu, pripadnik MUP-a obrađivao i mimo svrhe zbog koje je sačinjen - bezbjednost imovine i lica, održavanje javnog reda i mira, kontrola saobraćaja itd., snimio na prenosni medij i iznio van službenih prostorija, naveo je Šabić.

Nakon toga je snimak postavljen na Internet, gdje se i sada nalazi na velikom broju adresa.

Bonus video: