Ceca i tužilaštvo se pogađaju oko kazne?

Nekadašnjoj direktorki fudbalskog kluba Obilić Svetlani Ražnatović još nije dostavljena optužnica kojom je Više javno tužilaštvo tereti za zloupotrebu položaja i nedozvoljeno posjedovanje oružja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2011. 20:24h

Optužnica nije dostavljena ni njenom braniocu Goranu Petronijeviću, pa je njihov zajednički stav da navode medija o nagodbi sa tužilaštvom i detalje optužnice – ne komentarišu.

"Dogovor je da ništa u vezi sa postupkom, optužnicom ili bilo šta u vezi sa „slučajem Ražnatović” ne komentarišemo dok ne dobijemo optužnicu. Iz medija smo saznali za dokument tužilaštva, a zašto je ona data novinama, a ne strankama u postupku, zaista, mi nije jasno", rekao je Petronijević za „Politiku”.

Uprkos ćutanju i optužene folk pjevačice i njenog advokata, za „Politiku” je u tužilaštvu potvrđeno da su u toku preliminarni pregovori o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice između Svetlane Ražnatović i Višeg javnog tužilaštva. Otkrivajući detalje sa tim u vezi, „Politikin” sagovornik iz tužilaštva tvrdi da je folk pjevačica ponudila nagodbu tužilaštvu.

O kakvoj se pogodbi radi

"Svetlana Ražnatović je kontaktirala tužilaštvo i predložila nagodbu, ali još ništa nije konkretizovano. Ona je spremna da vrati nezakonito stečenu imovinu i novac, ali da joj zauzvrat ne bude izrečena zatvorska kazna duža od dvije godine. Ukoliko uđe u sudski postupak, može da bude kažnjena i do 15 godina zatvora – otkriva „Politikin” sagovornik i dodaje da bi novac koji je folk pjevačica spremna da vrati bio uplaćen u budžet Republike Srbije.

Više javno tužilaštvo Svetlanu Ražnatović i njenu sestru Lidiju Veličković-Ocokoljić tereti da su od prodaje deset fudbalera Obilića inostranim klubovima nezakonito pribavile imovinsku korist od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. godine.

U ovom vremenskom periodu uzele su 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Lidija Veličković-Ocokoljić tereti se da je po nalogu sestre otvorila privatne račune u jednoj beogradskoj banci, ali i u AD banci u Skoplju, Popular banci na Kipru i Rajfajzen banci u Segedinu. Sa ovih računa, kako se navodi u optužnici, Veličkovićeva je podizala novac i predavala sestri.

Više javno tužilaštvo je prije nekoliko dana zatražilo i pokretanje finansijske istrage protiv Svetlane Ražnatović.

Bonus video: