U akciji srpske policije uhapšen zamjenik ministra Mrkonjića

Pomoćnik srpskog ministra za infrastrukturu Milorad Ilić uhapšen je juče sa još šest osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili građevinsko preduzeće „Jablanica“ iz Valjeva za dva miliona eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 17:14h

Zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u privatizaciji tog preduzeća, uhapšeni su pored Ilića (59) koji je bio član Upravnog odbora "Jablanice", bivši i sadašnji direktori tog preduzeća Saša Đoković i Dobrica Ivanović. Uhapšen je i načelnik Kolubarskog okruga Miloje Obrenović. Među uhapšenima su članovi upravnog odbora "Jablanice" Milka Selaković, Dušan Pavković i Milan Ignjatović, koji je i direktor preduzeća "MBR" iz Mladenovca.

Ilić, pomoćnik ministra Milutina Mrkonjića je, poslije privatizacije "Jablanice" bio član UO ovog valjevskog preduzeća, dok je Obrenović u to vrijeme rukovodio filijalom tamošnje poreske policije.

Koordinator srpske vlade za odnose sa javnošću Slobodan Homen izjavio je juče, za agenciju Beta, da je hapšenje osumnjičenih za privredni kriminal, među kojima je i pomoćnik ministra, pokazatelj da u Srbiji nema zaštićenih i nedodirljivih.

"Vlada Srbije pozdravlja koordiniranu akciju policije i tužilaštva u kojoj je među osumnjičenima za privredni kriminal i korupciju uhapšen i jedan od pomoćnika ministra", rekao je Homen. Prema njegovim riječima, akcija je pokazatelj da će svako ko bude osumnjičen za nezakonite aktivnosti, bez obzira na kojoj se državnoj ili stranačkoj funkciji nalazi, biti procesuiran u skladu sa zakonom.

Bonus video: