Beograđani i Libijci ponovili protest podrške

Okupljeni na skupu nosili su parole "Podrška iz Srbije", "Istinski prijatelji Srbija i Libija", "NATO ubice" kao i fotografije Gadafija.
109 pregleda 0 komentar(a)
Protest podrške Gadafiju u Beogradu, Foto: Beta/AP
Protest podrške Gadafiju u Beogradu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2011. 17:05h

Oko 200 Beograđana i državljana Libije okupilo se danas u parku Manjež u Nemanjinoj ulici da bi izrazili podršku libijskom vođi Moameru Gadafiju i narodu Libije.

"Okupili smo se danas ovdje kako bi podržali našu zemlju Libiju i našeg lidera Moamera Gadafija i da izrazimo nezadovoljstvo zbog trenutnog rata u našoj zemlji", rekao je libijski student menadžmenta Abdusalam Bašir.

Kako je naveo, "Amerika, Francuska i još neke zemlje žele našu naftu, rekli su da su došli da nas zaštite, ali to nije tačno".

"Naš predsjednik Moamer Gadafi nije dao Al Kaidi šansu da se bori, pa su Amerika i druge zemlje došle u Libiju kako bi je podržale i došle do nafte", kazao je Bašir.

Okupljeni na skupu nosili su parole "Podrška iz Srbije", "Istinski prijatelji Srbija i Libija", "NATO ubice" kao i fotografije Gadafija, a uzvikivali su "Libija i Srbija" i nosili parole protiv NATO-a.

Oni su za sledeću nedjelju najavili ponovne proteste, kada će, prema riječima jednog od organizatora skupa Bojana Velimirova, krenuti u protestnu šetnju sa članovima grupe podrške Gadafiju osnovane na socijalnoj mreži Fejsbuk koja broji oko 60.000 članova.

Bonus video: