Na protestima u Hrvatskoj opet tražili smjenu vlasti

Za razliku od ranijih šetnji, demonstranti su do Markovog trga pokušali da dođu iz suprotnog pravca, preko Mesničke ulice, ali je i tamo bio kordon policije
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 21:34h

Antivladini protesti održani su u 13 gradova Hrvatske, a najmasovniji je bio u Zagrebu gdje je gradom prošetalo više od 1.000 demonstranata okupljenih preko društvene mreže Fejsbuk.

Demonstranti su u glavnom gradu Hrvatske, osim uobičajeno ispred sjedišta vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), tokom protestne šetnje obišli i zgradu najjače opozicione stranke, Socijaldemokratske partije (SDP).

Okupljeni su pred HDZ-om skandirali "HDZ lopovi", "Izbori, izbori" i "Jaco odlazi", aludirajući na premijerku Jadranku Kosor, a ispred sjedišta SDP-a uzvikivali su "Nećemo ni vas" i "SDP lopovi".

Okupljeni su uzvikivali policiji "Hrvatska policija, mito i korupcija" i "Čuvate mafiju"

Demonostranti su, kao i do sada, na početku protestne šetnje koja je krenula sa Cvijetnog trga, pokušali da dođu do sjedišta vlade na Markovom trgu gdje su zakonom zabranjena protestna okupljanja, ali ih je u tome ponovo spriječila policija.

Za razliku od ranijih šetnji, demonstranti su do Markovog trga pokušali da dođu iz suprotnog pravca, preko Mesničke ulice, ali je i tamo bio kordon policije.

Okupljeni su uzvikivali policiji "Hrvatska policija, mito i korupcija" i "Čuvate mafiju".

Antivladini "fejsbuk" protesti u Hrvatskoj počeli su krajem februara, a glavni zahtjevi su ostavka vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora

Saobraćaj u gradu više puta bio je u prekidu.

Dominirali su transparenti na kojima je pisalo "Generalni štrajk", "Rad bez plate gori je od ropstva", "HDZ-SDP, trebamo nove ljude", "Jadranka, vi ste najslabija karika, zbogom", "Jednakost, zaposlenost, samoupravljanje", a zanimljiv je bio i onaj posvećen medijima "Mediji strankama i kapitalu, laž narodu".

Antivladini "fejsbuk" protesti u Hrvatskoj počeli su krajem februara, a glavni zahtjevi su ostavka vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Prošle subote održan je jedan od najmasovnijih skupova u Zagrebu na kojem se okupilo oko 10.000 građana. Naredno okupljanje u glavnom gradu najavljeno je za srijedu.

Galerija

Bonus video: