Uhapšen izvršni direktor naftne kompanije Ina

Hrvatska naftna kompanija je navela da postupak nije povezan s poslovanjem Ine, kao ni za poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine
0 komentar(a)
Ina, Foto: Ina.hr
Ina, Foto: Ina.hr
Ažurirano: 25.03.2011. 17:09h

Izvršni direktor naftne kompanije Ina Bojan Milković uhapšen je danas zbog navodnog primanja mita dok je bio na čelu kompanije Krosko, članice Ina Grupe, javilisu hrvatski mediji.Ina je u saopštenju za javnost potvrdila je da su u toj kompaniji sprovedene istražne radnje u sklopu krivičnog postupka protiv Milkovića.Hrvatska naftna kompanija je navela da postupak nije povezan s poslovanjem Ine, kao ni za poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine.On je na to mjesto imenovan sredinom 2009.

"Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenosti navoda protiv Milkovića", navela je Ina, koja je istakla da će sarađivati s mjerodavnim organima i osigurati sve potrebne informacije.Bojan Milković zaposlen je u Ina grupi od 1996. Godine, a predsjednik Crosca bio je od marta 2005. do juna 2009.

Hrvatski mediji su javili da je policija pretražila Milkovićevu kancelarij u zgradi Ine, a zatim je počela i pretraživanje njegove kuće u Zagrebu.

Bonus video: