Fejsbuk aktivisti održali proteste u hrvatskim gradovima

Na protestima je bilo nekoliko manjih incidenata, a novo okupljanje nezadovoljnih građana zakazano je za subotu
0 komentar(a)
protesti Hrvatska, Foto: Beta/AP
protesti Hrvatska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.03.2011. 21:43h

U hrvatskim gradovima Zagrebu, Rijeci i Puli, sada već tradicionalno, aktivisti okupljeni na društvenoj mreži Fejssbuk, održali su antivladine proteste.

Na protestima u Zagrebu bilo je nekoliko manjih incidenata, ali su se okupljeni, njih oko 300 oko 21.30 razišli sa Cvijetnog trga i najavili nove proteste za subotu u 18 časova, prenosi HRT.

Okupljeni građani su prolazeći pored redakcije "Večernjeg lista", čiji ulaz čuva policija, pozvali radnike u toj medijskoj kući da se pridruže protestima uz povike "Svi u štrajk", "Mi smo uz vas" i "Izađite i vi".

U Rijeci se okupilo 400 građana

Oko 400 građana Rijeke, u organizaciji Koordinacije protesta, okupilo se na mostu kod Konta, tvrdeći da su se na tome mjestu uvijek rađale revolucije.

Kako prenosi HRT okupljeni si nosili parole "Vlado odlazi" i "Vratite ukradeno".

Ispred zgrade gradske uprave prozivan je gradonačelnik Rijeke, a članovi SDP-a su prozivani da su izdali ste radnike, uz povike "Narod je gladan" i "Svi na ulice".

Građani su pored japanske fontane u Rijeci minutom ćutnje odali počast žrtvama u Japanu i najavili da će na svakom protestu odavati počast nastradalima režima u Hrvatskoj.

Bonus video: