Zagreb: Jajima na HDZ

Među novim transparentima su: "Japan je pogodio cunami, Hrvatsku je pogodio HDZ", i "Ne damo Brione".
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 19:34h

U Zagrebu se održava još jedan u nizu antivladinih protesta organizovanih preko Fejsbuka kojima se traži ostavka vlade premijerke Jadranke Kosor i raspisivanje izbora, javljaju hrvatski mediji.

Tokom protestne povorke demonstranti su na sjedište vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bacali jaja i uzvikivali "HDZ odlazi", a policiji "Radićete subotu", aludirajući na najavljeni veliki antivladin protest u subotu u Zagrebu.

Kolona demonstranata došla je do sjedišta HDZ-a pošto su najprije pokušali da dođu do sjedišta Vlade na Markovom trgu gdjee su zakonom zabranjeni protestni skupovi, ali ih je u tome, kao i ranije, spriječila policija.

Demonstranti su ispred policijskog kordona uzvikivali "Jaco odlazi!", "Izbori, izbori!" i "HDZ lopovi!".

Ispred sjedišta Hrvatske narodne banke demonstranti su razvili transparent "Nacionalizacija banaka", a, uzvikujući antivladine parole, protestovali su i ispred Hrvatske seljačke stranke koja je dio vladajuće koalicije.

Na početku skupa na Cvetnom trgu okupilo se nekoliko stotina građana, a njihov broj je, prema procjenama novinara, tokom protestne povorke porastao na oko 1.000.

Među novim transparentima su: "Japan je pogodio cunami, Hrvatsku je pogodio HDZ", i "Ne damo Brione", a tu su, kao i na ranijim protestima, i transparenti "Generalni štrajk" i "Hoćemo niže, a ne nove poreze".

Demonstranti nose i zastavu Japana s porukom "We pray for you" (Molimo se za vas), kao i zastave Hrvatske i one na kojima piše "Volim Hrvatsku, ne u EU".

Galerija

Bonus video: