BIVŠI GENERAL

Divjak pušten iz pritvora uz kauciju od 500.000 eura

Portparol austrijskog suda Krista Zemanek rekla je za austrijsku novinsku agenciju APA da je Divjaku oduzet pasoš i da neće moći napustiti Austriju dok ne bude donesena odluka o njegovoj sudbini
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2011. 19:08h

Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, uhapšen 3. marta na bečkom aerodromu, na osnovu međunarodne potjernice Republike Srbije u kojoj se tvrdi da je 1992. godine zajedno s još 18 osoba počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, pušten je iz ekstradicijskog pritvora Pokrajinskog suda u Korneuburgu kraj Beča uz kauciju od 500.000 eura, prenosi Večernji list pisanja austrijskih medija.

Kako izvještavaju mediji, Divjak je pušten na slobodu nakon što je u utorak poslijepodne na bankovni račun nadležnog suda stigao zatraženi novac, koji je navodno uplatila vlada iz Sarajeva.

Portparol austrijskog suda Krista Zemanek rekla je za austrijsku novinsku agenciju APA-u da je Divjaku oduzet pasoš i da neće moći napustiti Austriju dok ne bude donešena odluka o njegovoj sudbini.

Prije izlaska iz pritvora 73-godišnji bivši general se obavezao pred sudom da će poštovati preuzete obaveze i sarađivati sa austrijskim pravosudnim organima.

Preporučujemo za Vas