Pernar: Protesti svaka 2 dana, dok ne padne hrvatska vlada

U kontradiktornom i na momente konfuznom izlaganju, Pernar je rekao da će u odbrani svog života organizovati oružane akcije.
0 komentar(a)
Protesti u Zagrebu, Foto: Beta/AP
Protesti u Zagrebu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.02.2011. 18:21h

Protesti u Hrvatskoj će se održavati svakog drugog dana, sve do rušenja vlade i raspisivanja prijevremenih izbora, što je pitanje momenta, izjavio je Ivan Pernar, organizator Fejsbuk protesta koji su se već dva puta završili nasiljem i obračunom s policijom.

"S vremenom će se skupiti kritična masa koja će prisiliti vladu da raspiše prijevremene izbore", rekao je Pernar u emisiji "Nedeljom u dva" Hrvatske televizije i dodao da ga je na proteste isprovocirala ministarka finansija Martina Dalić.

"Ona je nakon preuzimanja funkcije najavila da će sprovesti sve što je smijenjeni ministar Ivan Šuker zacrtao, što znači da premijerka Jadranka Kosor mijenja samo likove, a bitno ostaje isto, odnosno neprihvatljivo", rekao je Pernar.

Jedina opozicija u Hrvatskoj

Takva politika je kao liječenje obolelog od leukemije nabavkom nove perike, rekao je Pernar i dodao da je krajnji cilj protesta raspisivanje izbora, u kojima se nada dobrom rezultatu za sebe.

"Građani će mi dati povjerenje ako doista žele promjenu, a vjerujem da to žele", istakao je Pernar, iako je ranije rekao da mu je cilj samo da sruši vlast i da mu je svejedno ko će doći na vlast nakon izbora.

"Samo da HDZ padne. Ne može doći niko gori od njih", rekao je Pernar.

U kontradiktornom i na momente konfuznom izlaganju, Pernar je rekao da će u odbrani svog života organizovati oružane akcije.

Osudivši nasilje na protestima, jer to nije rešenje, Pernar je kazao da vlada 20 godina sprovodi nasilje nad svojim građanima.

"Ako mene odluče likvidirati, mora biti odgovora na to", rekao je Pernar i dodao da "ljudi koje on predvodi u Savezu za promjene predstavljaju jedinu opoziciju u Hrvatskoj".

"Socijaldemokratska partija želi da zaštiti sebe od scenarija koji se događa sada HDZ-u. Njima je u interesu da HDZ ostane do kraja mandata", rekao je on i kao laži i opstrukcije ocjenio tvrdnju vlade da je opozicija umešana u organizaciju protesta.

Savez za spas Hrvatske

U emisiji je iz splitskog studija gostovao i organizator veteranskih skupova Željko Sačić, koji je priznao političke ambicije, jer želi "u svojevrstan savez da okupi sve stranke i udruženja na desnici, u pokušaju stvaranja Druge Republike jer ova prva ne funkcioniše".

"Ulaskom u EU, Hrvatska za koju smo se borili, prestaće postojati, a savez koji okupljam bio bi spas za Hrvatsku", rekao je on.

"Svi koji su držali vlast su pali na ispitu. Na vlast treba da dođe nova garnitura koja će izvući Hrvatsku na pravi put", rekao je Sačić i pozvao Pernara da ne napada policiju jer su to "momci koji su gradili državu - saborci i braća".

"Hrvatskim braniocima trebalo bi da sude samo sudije koje su i sami bile veterani", rekao je on i založio se za povratak vojnih sudova.

"Da nije bilo agresije, ne bi bilo ni zločina", rekao je on.

Lada Čale Feldman iz inicijative Akademska solidarnost ocjenila je da je, "podržavali proteste ili ne, jasno da je ljudima voda došla do grla".

Bonus video: