Ivo Josipović: Huligani su uvrijedili grad Zagreb

Nasilnici nisu imali veze sa protestom veterana koji je u subotu održan na Trgu bana Jelačića.
89 pregleda 0 komentar(a)
Protesti u Zagrebu, Foto: Beta/AP
Protesti u Zagrebu, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.02.2011. 16:27h

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović ocijenio je, komentarišući subotnje nerede u centru Zagreba, da je grupa nasilnika "uvrijedila Zagreb svojim divljaštvom"."Mislim da je policija reagovala na odgovarajući način i vrlo profesionalno. Nadam se da će tako biti i u svim drugim prilikama kad se dogodi da nasilnici ugrožavaju javni red i mir", rekao je Josipović novinarima u Zagrebu, prenosi Beta.

On je istakao da nasilnici nisu imali veze sa protestom veterana koji je u subotu održan na Trgu bana Jelačića, već da su na protest došli "svojim poslom, sa ciljem da izazovu nerede, naprave zlo".

Na hligane upozorava i UEFA

Hrvatski predsjednik je naveo da je upravo zbog grupe nasilnika primio pismo Evropske fudbalske unije (UEFA) koje mu krajem sedmice uručio predsjednik te organizacije Mišel Platini, a u kojem je Hrvatska upozorena da mora da se obračuna sa navijačkim nasiljem.

Hrvatski predsjednik je istakao da su veteranska udruženja na glavnom gradskom trgu održala legitiman protest

Hrvatski predsjednik je istakao da su veteranska udruženja na glavnom gradskom trgu održala legitiman protest, a da je "demokratsko pravo" kritika na račun predsjednika, vlade i drugih državnih institucija.

"Desnija narav"

Ukazao je da su poruke na veteranskom skupu bile "desnije naravi", ali da je to legitiman dio političke arene.

Josipović je izjavio da je u slučaju Purde uradio sve što je u njegovoj nadležnosti

Bonus video: