Sletio avion sa srpskim državljanima iz Libije

Ministar je dodao da će kasnije danas za Tripoli poletjeti još jedan avion, kao i da bi ukupno trebalo da bude prevezeno oko 300 srpskih državljana iz te zemlje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 16:11h

Avion sa srpskim državljanima iz Libije sletio je oko 16.30 na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu gdje su ih dočekali članovi porodica, brojne novinarske ekipe kao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.Dačić, koji je šef kriznog tima za evakuaciju državljana Srbije iz Libije, najavio je ranije na konferenciji za novinare da će oko 17 časova iz Libije sletjeti još jedan Jatov avion sa srpskim državljanima.Ministar je dodao da će kasnije danas za Tripoli poletjeti još jedan avion, kao i da bi ukupno trebalo da bude prevezeno oko 300 srpskih državljana iz te zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore za let prvim avionom srbijanske kompanije "Jat" dat je prioritet ženama i djeci, ali nijesu mogli potvrditi da li će neko od crnogorskih državljana tim letom krenuti za Beograd.

"Očekujemo da će drugim avionom naši državljani krenuti nazad", kazao je direktor konzularnih odnosa u Ministarstvu Željko Stamatović.

Medicinski radnici odlučili da ostanu u Libiji

Grupa medicinskih sestara i ljekara iz Srbije odlučila je da ostane u Tripoliju zato što ne smatraju da su ugroženi posljednjim događajima u glavnom gradu Libije gdje traju antivladini protesti.

Ljekarka Nina Đorđević koja sa još jednim ljekarom i 14 medicinskih sestara radi u klinici "11. jun", u centru Tripolija, rekla je agenciji Beta da klinika normalno radi i da bezbjednost osoblja ničim nije ugrožena.

Bonus video: