Dačić: Politička kriza u Srbiji ne postoji

Dačić je naveo da \'\'ne strahuje da bi Mlađan Dinkić mogao iz osvete da sruši Vladu i da se nada se da će G 17 plus i dalje gajiti zajedničke interese koji su ih okupili.
0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Rojters
Ivica Dačić, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.02.2011. 08:11h

Izbori su bolji od učešća u besmislu svakodnevnih obračuna, smatra Ivica Dačić, zamjenik premijera i ministar unutrašnjih poslova koji ističe da u ovom trenutku ne treba podizati nove tenzije i da je razumna odluka G 17 plus da, poslije smjene ministra Dinkića, učestvuje i dalje u radu Vlade.

''Politička kriza u Srbiji ne postoji, tako da nemam dilemu da ćemo nastaviti sa zacrtanim zadacima'', rekao je Dačić u intervjuu ''Novostima'' navodeći da čak i u uslovima veće političke nestabilnosti postoje ''pravila igre po kojima vlast funkcioniše''.

Dačić je siguran da se i ''ove prolazne turbulencije neće odraziti na dalji rad vlade i evropski put Srbije'', a očekuje da će Vlada u ovom sastavu dobiti tačan datum početka pregovora o članstvu u EU.

Dačić je naveo da ''ne strahuje da bi Mlađan Dinkić mogao iz osvete da sruši Vladu i da se nada se da će G 17 plus i dalje gajiti zajedničke interese koji su ih okupili.

Kada je premijer Cvetković predložio smjenu Dinkića, to je, prema Dačićevim riječima, značilo prihvatanje takve odluke od G 17 plus, traženje neke druge parlamentarne većine ili nove izbore.

''Rezultat je bila razumna odluka G 17 plus da učestvuje i dalje u radu vlade i u ovom trenutku ne treba podizati nove tenzije'', ističe Dačić.

Prema njegovim riječima, niko od koalicionih partnera nije tražio neku novu parlamentarnu većinu.

Bonus video: